Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Η παρανοϊκή μας Αριστερά

Έχω πειστεί τελικά. Η Αριστερά δε θέλει δίκαιη διανομή του πλούτου αλλά οικειοποίησή του. Και εξηγούμαι:

Διαμαρτύρεται για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και σφυρίζει αδιάφορα για την καταπάτηση εδώ και χρόνια δημοσίων εκτάσεων από ιδιώτες. Δεν έχω δει κανένα κίνημα εναντίον των συμπολιτών-καταπατητών.

Σοκάρεται από τις κρατικοδίαιτες ΜΚΟ και τη διαπλοκή τους αλλά συμπορεύεται υπεύθυνα με τους αγώνες των μεγαλογιατρών και προβάλλει τα δίκαια αιτήματα των ακριβοπληρωμένων υπαλλήλων του ΟΣΕ, της Ολυμπιακής κοκ.

Βγαίνει στους δρόμους για τη ΔΕΗ και γυρνάει την πλάτη στους εργαζόμενους που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα, 12 και 15 ώρες καθημερινά, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, όπως για παράδειγμα οι υπάλληλοι των διαφημιστικών εταιρειών. Λες και “προλετάριοι” εργαζόμενοι είναι μόνο όσοι βρίσκονται στις ΔΕΚΟ.

Αγανακτεί για το ακριβό εισιτήριο και εφαρμόζει ακριβώς την ίδια τακτική του “Κεφαλαίου” την οποία χρόνια καταγγέλει: Δεν πληρώνει.

Συμπαραστέκεται στους απολυμένους δημοσιογράφους ενώ ταυτόχρονα απολύει τους δικούς της.
Λοιδωρεί τους φραγκάτους με τα τζιπάκια που πλημμυρίζουν την Αράχωβα και αγωνίζεται για τα δικαιώματα των “λαϊκών” στρωμάτων να παρκάρουν όπου θέλουν.

Έχει εμμονή με τις καταλήψεις των ελληνικών Πανεπιστημίων αλλά γοητεύεται από τα αντίστοιχα της αλλοδαπής.

Εισερχόμαστε θεωρώ σε μια νέα πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα που ο ρόλος της Αριστεράς ως υπερασπιστή των εργαζομένων και φορέα νέων ιδεολογικών προσανατολισμών έχει ατονήσει ή μάλλον έχει περιθωριοποιηθεί. Τα προτάγματα που προβάλλει είναι ιδιαίτερα θολά, προκαλούν ιδεολογική σύγχυση, οδηγούν στον απομονωτισμό και στην αυτοαναφορικότητά της.

Και απομένει πικρό το ερώτημα: ποιος πραγματικά θα υπερασπιστεί το δίκιο του εργάτη;


---
Πηγή: feleki.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News