Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Kόκε: Δημόσια συγνώμη λόγω ανταρσίας

Είναι κατανοητό για έναν ποδοσφαιριστή που έχει τραβήξει λούκι αρκετών ετών, να έχει την σφοδρή επιθυμία της παρουσίας σε έναν σπουδαίο αγώνα όπως αυτός του Αρη με την Μάντσεστερ Σίτι. Είναι επίσης δεκτό να έχει έναν λόγο παραπάνω από τη στιγμή που φοράει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Μόνο που πάντα είναι υποχρεωμένος να προτάσσει το ομαδικό συμφέρον και ως αρχηγός - πέρα από το περιβραχιόνιο - έχει και ευθύνες. Ο Σέρχιο Κόκε λειτούργησε απαράδεκτα λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με την αγγλική ομάδα και σήμερα (16/02) εμφανίστηκε μετανιωμένος μιλώντας στην εκπομπή του Super 3 στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του Αρη.

Με τη συμπεριφορά του ο Ισπανός (είναι αλήθεια ότι) έπεσε... σε πολλά μάτια. Διότι είναι ο αρχηγός του Αρη, εντάσσεται στην συνομοταξία των αθλητών που έχουν δώσει πολλά, αλλά κι έχουν κερδίσει άλλα τόσα από τους «κίτρινους», καθώς επίσης και για τον λόγο ότι είναι από τα πλέον αγαπημένα πρόσωπα της κερκίδας. Και από τον Κόκε, οι φίλοι του Αρη περίμεναν κάτι διαφορετικό, από την αντίδραση που είχε, όταν έμαθε ότι ήταν εκτός 11αδας. Εξάλλου, οι ευθύνες του είναι ακόμη περισσότερες απέναντι στους ανθρώπους με τους οποίους λειτουργεί για κάποιες ώρες της ημέρας. Τους συμπαίκτες του.

Σήμερα (16/02) εμφανίστηκε μετανιωμένος για την συμπεριφορά του, καθώς με παρέμβασή του στην εκπομπή του Super 3 είπε πως «ένιωσα πολύ άσχημα ψυχολογικά όταν έμαθα ότι δεν θα ήμουν στη βασική ενδεκάδα και οδηγήθηκα στο να πάρω αυτή την απόφαση. Είμαι ο πρώτος που θα πω ότι ο Αρης είναι πάνω απ' όλα».

Για την ακρίβεια, ο Κόκε εξήγησε αρχικά τους λόγους της παρέμβασής του, τονίζοντας ότι «ζήτησα να μιλήσει στο ραδιόφωνο και αυτό το κάνω για να προστατεύσω τον εαυτό μου και την ομάδα και να μην βγάζει κανείς διάφορες ιστορίες. Θα πω ότι όταν θέλεις να λέγεσαι άντρας αναγνωρίζεις τα λάθη σου και τα παραδέχεσαι Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους συμπαίκτες και τον κόσμο. Σε μία δύσκολη στιγμή για μένα χθες πήρα μια απόφαση να αφήσω το ξενοδοχείο. Αυτό το οποίο θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι κανένας δεν μπορεί να καταλάβει την κατάστασή μου. Έχω παίξει ποδόσφαιρο σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Είμαι στην ομάδα πέντε χρόνια και δεν έλειψα από φιλικά στη Βουλγαρία, παιχνίδια κυπέλλου, παιχνίδια με μικρές ομάδες, που μας ταλαιπωρούσαν. Ποτέ δεν έθεσα εαυτό εκτός ομάδας ακόμα και ως τραυματίας ή όταν είχα ίωση ήμουν εκεί για να προσφέρω. Σκεφτείτε τώρα που υπάρχει ένα ιστορικό παιχνίδι για την ομάδα όλοι κάνουν όνειρα και σκέφτονται την συμμετοχή τους».

Ο Ισπανός συνέχισε ζητώντας συγνώμη για την συμπεριφορά του και τονίζοντας ότι «αναγνωρίζω το λάθος μου ζητάω συγνώμη και σαν άντρας θέλω οι άνθρωποι που με ξέρουν και κατηγορούν να καταλάβουν τις συνθήκες που υπάρχουν. Πήρα την πρωτοβουλία επειδή καταλαβαίνω την κατάσταση και βγήκα στο ραδιόφωνο για να ζητήσω ειλικρινά συγνώμη με το χέρι στην καρδιά».

Επί της ουσίας, απομένει να γίνει γνωστή η ετυμηγορία της διοίκησης της ΠΑΕ η οποία θα ακούσει τον Ισπανό, αν και στην εκπομπή του Super 3 εξήγησε τους λόγους για τους οποίους πήρε την απόφαση αποχώρησης από το ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή. Είναι αλήθεια ότι οι «κίτρινοι» βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς από τη μία πλευρά χαρακτηρίζουν απαράδεκτη και αντιεπαγγελματική την συμπεριφορά του Κόκε, από την άλλη αναγνωρίζουν όμως ότι τούτη τη στιγμή είναι αναγκαία η παρουσία του. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον δεν αναμένεται να προχωρήσουν σε λύση του συμβολαίου του, αλλά στην επιβολή βαρύ χρηματικού προστίμου. Προέχει όμως ο Ισπανός να ζητήσει συγνώμη από τους συμπαίκτες του, διότι απέναντι σε αυτούς είναι (κυρίως) υπόλογος.




---
Πηγή: www.sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News