Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

REUTERS: Ελληνικές εταιρίες διεκδικούν την έρευνα κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Μαυροβούνιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του REUTERS ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια και η Ενεργειακή Αιγαίου έχουν στείλει επιστολές ενδιαφέροντος όσον αφορά την έρευνα κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Μαυροβούνιο.
 

Το υπουργείο Οικονομίας του Μαυροβουνίου έχει δηλώσει πως οι παραχωρήσεις θα δοθούν για περίοδο 30 ετών και θα περιλαμβάνουν τις περιοχές που βρίσκονται στα νότια των ακτών του Μαυρουβουνίου και στην Αδριατική θάλασσα. 



Το Μαυροβούνιο δεν έχει παραγωγή πετρελαίου και η ύπαρξη εμπορικών κοιτασμάτων αποτελεί “ανάσα” για τη χώρα. Στην πρώτη ερευνητική φάση, η περιοχή που θα περιληφθεί στις έρευνες καλύπτει τέσσερις χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. 

Ανταγωνίστριες εταιρίες των ελληνικών είναι: η ρωσική Gazprom Neft και η σερβική θυγατρική της NIS, η ρωσική εταιρεία αερίου Novatek, η αμερικανική Hess Corporation και η ιταλική ENI.
---
πηγή:geopolitics&dailynews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News