Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Η uefa βγάζει το καπέλο της στο απόρθητο Χαριλάου!

Μία ακόμη τεράστια αναγνώριση για τον Άρη και το γήπεδό του, το σήμα κατατεθέν της ομάδας, το Κλ Βικελίδης. Στην ιστοσελίδα της UEFA γίνεται εκτενές αφιέρωμα στο αήττητο του Άρη στα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια του, που κρατά εδώ και 40 χρόνια.
 

Στο ίδιο μάλιστα θέμα φιλοξενούνται και δηλώσεις του Γιάννη Μιχαλήτσου, ο οποίος αναφέρει ως πιο σημαντικό «μυστικό» τη βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος στην ομάδα.
 

«Χτισμένο το 1950, το γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» περιτριγυρίζεται από ένα σχολείο, μαγαζιά και διαμερίσματα, αλλά ζει μια διπλή ζωή ως ευρωπαϊκό οχυρό. Τα τελευταία 40 χρόνια ο Αρης έχει δώσει 24 παιχνίδια στην Ευρώπη και δεν έχει ηττηθεί ποτέ στην έδρα του, μολονότι έχει παίξει με κάποιες από τις καλύτερες ομάδες της ηπείρου. Ωστόσο το ρεκόρ αυτό θα περάσει τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα δοκιμασία στον αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι για τους 32 του Europa League».
 

Στη συνέχεια του αφιερώματος φιλοξενούνται δηλώσεις του τεχνικού του Άρη Γιάννη Μιχαλήτσου που αναφέρει ότι για να παραμείνουν αήττητοι οι «κίτρινοι» για το 25ο συνεχόμενο ματς στην Ευρώπη: «Θα πρέπει να κάνουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και την ίδια στιγμή, η Μάντσεστερ Σίτι να μην πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσής της. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό στην επιτυχία του Άρη στα εντός έδρας παιχνίδια του. Είναι ένα ρεκόρ που κρατά τέσσερις δεκαετίες και πολλές γενιές παικτών. Ο κοινός παράγοντας είναι οι οπαδοί. 

Δεν είναι κλισέ: Οι οπαδοί μας μεταφέρουν ενέργεια στους παίκτες, μπορούν να τους δώσουν φτερά όταν δεν πάει καλά ένας αγώνας. Τραγουδάνε συνέχεια για δύο ώρες. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Το έχω νιώσει μέσα στο γήπεδο ως παίκτης αλλά και ως προπονητής. Είναι δύσκολο να περιγράψω αυτό το συναίσθημα», συμπλήρωσε ο Μιχαλήτσος.
 

Στο τέλος του σχετικού άρθρου, η ιστοσελίδα της UEFA παραθέτει τα πέντε σπουδαιότερα αποτελέσματα του Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» :

1) Αρης-Τσέλσι 1-1 (16/9/1970) Πρώτος γύρος Κυπέλλου Κυπελλούχων

2) Αρης – Μπενφίκα 3-1 (19/9/1979) Πρώτος γύρος Κυπέλλου UEFA
3) Aρης – Σεντ Ετιέν 3-3 (12/12/1979) Τρίτος γύρος Κυπέλλου UEFA
4) Αρης – Ιπσουϊτς 3-1 (1/10/1980) Πρώτος γύρος Κυπέλλου UEFA
5) Aρης – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (16/9/2010) Φάση ομίλων Europa League

---
πηγή:metrosport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News