Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

WSJ: Η Ελλάδα παραμένει φαβορί για χρεοκοπία παρά τον... ανταγωνισμό από την Αίγυπτο

Παρά το "σκληρό ανταγωνισμό" από την Αίγυπτο....η Ελλάδα παραμένει το φαβορί για ενδεχόμενη χρεωκοπία σύμφωνα με την Wall Street Journal .

Ακόμη και αν χιλιάδες διαδηλωτές ξεχύνονται στους δρόμους και κάνουν πια  την αλλαγή καθεστώτος πολύ πιθανή, στην Αίγυπτο  οι επενδυτές θεωρούν ότι η Αίγυπτος... είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνη από ό,τι η Ελλάδα για χρεοκοπία. 

Την παραπάνω διαπίστωση κάνει η Wall Street Journal σε σημερινό της δημοσίευμα, επικαλούμενη τους επενδυτές στην αγορά των CDS.


Επισημαίνει ακόμη ότι για να ασφαλίσει κανείς 10 εκατ. δολάρια ελληνικού χρέους από τη χρεοκοπία, χρειάζεται 835.000 δολάρια ετησίως.

Το αντίστοιχο ποσό για την Αίγυπτο ανέρχεται σε 440.000 δολάρια, για τη Σαουδική Αραβία στα 120.000 και για το Κατάρ στα 106.000 δολάρια.

«Αν και φαίνεται παράξενο, έχει λογική. Η Αίγυπτος, αν και πλήττεται από αβεβαιότητα, δεν μοιάζει να έχει πάρει ένα δρόμο που οδηγεί σε χρεοκοπία».

Αντίθετα, υποστηρίζει πως η Ελλάδα είναι διαφορετική ιστορία. Ενώ οι αρχές στο Νταβός έσπευσαν να διασκεδάσουν τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο κρατικής χρεοκοπίας, αρκετοί επενδυτές εκτιμούν ότι μόνο θέμα χρόνου να συμβεί, και όχι «αν» θα συμβεί.
---
πηγή:ημερhσιαonline  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News