Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1

"Εδώ είναι Τούμπα" και ο Ολυμπιακός το κατάλαβε πολύ καλά. Ο ΠΑΟΚ παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ (12ο), ανέτρεψε τα εις βάρος του δεδομένα, νίκησε 
2-1 και έκανε άλμα για την είσοδό του στα πλέι οφ.

Το μεγαλύτερο κέρδος για τον ΠΑΟΚ είναι ότι δείχνει μετά από χρόνια πως έχει πάρει τον αέρα των Περαιωτών. Τον νίκησε σε κανονική περίοδο για πρώτη φορά μετά το 1997, αλλά τρίτη συνεχόμενη μετά από αυτές στα πλέι οφ και το Κύπελλο. Ετσι ο ΠΑΟΚ άρχισε να "χτίζει" και πάλι μία θετική παράδοση μέσα στην έδρα του όπως μέχρι το τέλος της δεκαετίας του '80 που ο Ολυμπιακός έχανε με το... καλημέρα.

Κέρδος είναι φυσικά και το ότι ο ΠΑΟΚ πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι της χρονιάς με την ΑΕΚ για το κύπελλο.

"Ψυχρολουσία"

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν πραγματικά τυχερός. Και φυσικά κακός στην απόδοσή του καθώς επέτρεψε στον Ολυμπιακό να γίνει πολύ επικίνδυνος όχι γιατί έπαιζε σπουδαία μπάλα αλλά γιατί η άμυνά του έκανε τραγικά λάθη από την πίεση που τον ασκούσε ψηλά ο αντίπαλός του. Στο 12’ ο Κοντρέρας "πούλησε" την μπάλα και οι ερυθρόλευκοι έφτασαν με μία πάσα στο τετ α τετ με τον Κρέσιτς και στο γκολ με σκόρερ τον Τζιμπούρ. Ίδια φάση και λίγα λεπτά αργότερα με τον ΠΑΟΚ να χάνει την μπάλα και στην πολύ εύκολη κόντρα, ο Ρόμενταλ έβγαλε τη σέντρα και ο Ζαϊρί έχασε μία απίστευτη ευκαιρία.

Ο Ολυμπιακός πίεζε συνεχώς στο χώρο του κέντρου, ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να φανεί απειλητικός και όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα έληγε με αυτό το σκορ, αλλά στο τελευταίο λεπτό έγινε μια απίθανη φάση. Ο Ολυμπιακός κέρδισε κόρνερ που εκτέλεσε ο Ζαϊρί, ο Μοντεστό πήρε την πρώτη κεφαλιά και από πολύ κοντά ο Τζιμπούρ έκανε το σουτ για να αποκρούσει πάνω στη γραμμή αρχικά ο Κρέσιτς και μετά ο Σαβίνι. Στην αντεπίθεση ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση με τον Κουτσιανικούλη να εκμεταλλεύεται μεγάλο λάθος του Πάρντο και με πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Ψυχωμένος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ βελτίωσε την απόδοσή του ενώ ο Ολυμπιακός φάνηκε πολύ επηρεασμένος από την "ψυχρή" ισοφάριση του Κουτσιανικούλη. Ο Δικέφαλος επέβαλε τον ρυθμό του και στα πρώτα λεπτά είχε ένα εντυπωσιακό σουτ του Ετό στο δοκάρι και ένα χαμένο τετ α τετ με τον Μουσλίμοβιτς. Τελικά το γκολ ήρθε στο 70’ όταν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έσπρωξε τον Βιειρίνια εντός περιοχής, ο Κωνσταντινέας έδωσε το πέναλτι και ο Βιτόλο εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 2-1. Μετά οι παίκτες του Μάκη Χάβου έπαιξαν πολύ καλά άμυνα και με πολύ πάθος και παρότι δε βρήκαν τις ευκαιρίες να σκοράρουν εκ νέου σε κάποια αντεπίθεση, κράτησαν το υπέρ τους σκορ και μαζί τη μεγάλη νίκη που τους ξαναβάζει εντός της πεντάδας των πλέι οφ.


---
Πηγή: olapaok

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News