Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Αυξήθηκε 4,9 ο πληθωρισμός

Στο 4,9% αυξήθηκε ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Ιανουάριο εφέτος, σε σύγκριση με τον...
αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2010, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).
 

Όμως, τις προηγούμενες ημέρες, το Παρατηρητήριο Τιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, είχε δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία φθηνότερα από 6,6% έως 9,36% , κατά μέσο όρο, πωλούνται φέτος σε σχέση με πέρυσι, τα προϊόντα τα οποία αποτελούν το μεγάλο καλάθι μιας τετραμελούς οικογένειας.
 
Πως γίνεται αυτό βρε παιδιά του υπουργείου; Δεν είναι αυτά αντίθετα;


Γίνεται να κοστίζουν φθηνότερα όσα αγοράζουμε για να ζήσουμε, αλλά ταυτόχρονα να ανεβαίνει ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, ή κοινώς ο πληθωρισμός; 

Ή το πετρέλαιο είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την άνοδό του; Φυσικά και όχι…; Ένας από τους δύο λέει ψέματα, και είναι εύκολο να καταλάβουμε ποιος…
 
Αλλά ας το θέσω αλλιώς το ζήτημα: Έχετε αγοράσει τελευταία πατάτες, κύριοι του υπουργείου; Ή μήπως ψωμί; Ή αγγουράκια; Ή ντομάτες; Είναι φθηνότερα από πέρσι; Το αντίθετο φυσικά…
 
Με τα παπαγαλάκια δεν πέφτουν οι τιμές. Όσο κι αν προβλήθηκε το θέμα με το δήθεν “φθηνότερο καλάθι της νοικοκυράς”, δεν πέρασε η προπαγάνδα σας. Ο κόσμος το πήρε χαμπάρι. Αλλά το διάψευσε και άμεσα μάλιστα και η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για άνοδο του πληθωρισμού. 

Για να πέσουν οι τιμές, χρειάζεται ενθάρρυνση του υγιούς ανταγωνισμού, να σπάσουν τα μονοπώλια, να γίνεται τακτικός και αυστηρός έλεγχος σε όλα τα στάδια παραγωγής ενός προϊόντος, και φυσικά έλεγχος στους χονδρεμπόρους .
 
Τέλος, χρειάζεται και ένα σχέδιο από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που όσο κι αν υποστηρίζει από την αρχή της θητείας του ο υπουργός ότι το έχει, τα αποτελέσματα δείχνουν εντελώς το αντίθετο.
---
πηγή:on-news 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News