Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΘΕΜΑ ARIDAIA NEWS: Αντιδράσεις για την αύξηση των Δημοτικών Τελών Αλμωπίας

Το 33 % θα αγγίξουν οι αυξήσεις των Δημοτικών Τελών της Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου άλλα και των τοπικών κοινοτήτων Προμάχων και Σαρακηνών του πρώην Δήμου Αριδαίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Αλμωπίας. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Παρούτογλου εξήγησε ότι είναι αναγκαία η αύξηση αυτή καθώς θα πρέπει να καλυφθούν οι δαπάνες. Ωστόσο, είναι επιεικώς απαράδεκτο να βάζουν «χέρι» στην τσέπη του απλού πολίτη. Αλλού πρέπει να ψάξουν να βρουν τα λεφτά που τους λείπουν. Αυτό εκδηλώθηκε και από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας σχετικά με το θέμα. Θετικά ψήφισαν μόνο τα μέλη της παράταξης Πασόη, ενώ την αντίθεσή τους εκδήλωσαν οι παρατάξεις Ζέρζη και Μπίνου. Συγκεκριμένα ο κ. Χουρσόγλου από την πλευρά του Χρήστου Μπίνου, θεώρησε απαράδεκτη την τροποποίηση αυτή και πρότεινε να υπάρξει μείωση και όχι αύξηση των τελών.
Η ίδια αντίδραση υπήρξε και από τον κ. Ζέρζη ο οποίος πρότεινε να υπάρξει αύξηση της τάξεως του 10% στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου και να παραμείνουν ως έχουν στον πρώην Δήμου Αριδαίας.

Ωστόσο, οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη «πέρασαν» και έχουν ως εξής:

ΑΡΙΔΑΙΑ
Οικίες: Απο 1,21 σε 1,30 (Η αρχική ήταν 1,40 αλλά μετά από παρέμβαση του Δημάρχου μειώθηκε σε 1,30)
Επαγγελματική στέγη: Από 1,76 σε 1,85

Τοπικές Κοινότητες πρώην Δήμου Αριδαίας
Οικίες: 1,10(παραμένει ο ίδιος)
Επαγγελματική στέγη: 1,43(παραμένει ο ίδιος
Αύξηση στον συντελεστή θα υπάρξει για τους Προμάχους και Σαρακηνούς όπου ήταν χαμηλότερος ώστε να εξομοιωθούν με τα υπόλοιπα χωριά.

Πρώην Δήμος Εξαπλατάνου
Οικίες: Από 0,60 σε 0,80(33 % αύξηση)
Επαγγελματική στέγη: από 0,84 σε 0,92(10 %)
 

9 σχόλια:

  1. ΩΡΑΙΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ κ ΠΑΣΟΗ! Η ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΨΑΞΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. gt den anaferete.. o,ti o proypologismos egrithike pampsifei apo to dimotiko symvoulio kai apo tin antipoliteusi kai apo olous tous proedrous ton dimotikon diamerismaton.. kai anaferetai mono auto to thema?? auti einai sosti dimosiografia?????? toso ntoro den eixate kane giati ta lefta pou tha rixoun ston komvo?? pou einai ola auta tora??? tha thela mia apantisi apo to aridaia news gi auto edo....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αληθεια προεδρε του δημοτικου συμβουλιου ο μπαμπας παρουτογλου εχει το δικαιωμα λογου στο δημοτικο συμβουλιο. βλεπω στη φωτογραφια κουναει και το χερι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η δημαρχιακή αρχή Αριδαίας με επικεφαλή τον δήμαρχο Δ.Πασόη υιοθετέι φαίνεται τα μέτρα αυξήσεων λιτότητας και περικοπών της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απάντηση στο 6:40
    Μάλλον εννοείται το τεχνικό πρόγραμμα και όχι τον προϋπολογισμό ο οποίος θα ψηφιστεί την αύριο Πέμπτη(31/3). Μπορείτε να δείτε την ανάρτησή μας για αυτό το θέμα στο παρακάτω link

    http://aridaianews.blogspot.com/2011/03/blog-post_438.html

    Να είστε πιο ενημερωμένος πριν μας κάνετε μαθήματα δημοσιογραφίας.

    Aridaia News

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΟΧΛΕΙ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΦΕΡΝΕΙ ΡΗΞΕΙΣ.ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ. ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ,ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΚΟΙΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.ΠΑΣΟΗ ΕΞΑΝΤΛΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΡΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. den kano mathimata dimosiografeias....
    kai nai mperdepsa tin leksi.. texniko programma eixa kata nou..kai kserete kala ti thelo na po..
    apla... tha itan kalo... kyrioi tou aridaia news.. na afinete ola ta sxolia na dimosieuontai.... auto einai antikeimeniko...oxi mono gia mena.. alla gia olous !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Na periorisoun tis spatales anti na kanoun ayksiseis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απάντηση στο 10:41
    Δεν καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε.Μας κάνατε μια παρατήρηση και αποδείχτηκε ότι κάνατε λάθος.
    Μας έχετε στείλει κάποιο σχόλιο και δεν το έχουμε ανεβάσει;;; Προσπαθείτε πολύ να μας καταλογίσετε κάτι και να δημιουργήσετε λάθος εντυπώσεις!!Δεκτές οι κριτικές αλλά να ισχύουν.

    Aridaia News

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News