Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

"Συγγνώμη, λάθος" λένε οι Ιάπωνες για τα επίπεδα ραδιενέργειας!

Ένα μικρό λαθάκι – που όμως έσπειρε τον πανικό σε όλοκληρο τον πλανήτη – έκανε η Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τόκιο, αφού σε νεότερη ανακοίνωση της αναφέρει πως η τιμή της ραδιενέργειας δεν είναι 10.000.000 φορές υψηλότερη από το κανονικό!

Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη τόσο από τους πολίτες της Ιαπωνίας όσο και από ολόκληρο τον κόσμο αναφέροντας πως επρόκειτο για ένα λάθος εργαζομένου.

Ο Hidehiko Nishiyama σε δήλωση του είπε ότι η ραδιενέργεια στον Αντιδραστήρα 2 είναι 1.000 μιλισιβερτ την ώρα που όμως δεν αντιστοιχεί σε 10 εκατομμύρια φορές πάνω.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι ο εργαζόμενος που είδε τα αποτελέσματα έπρεπε να εκκενώσει το χώρο κι έτσι δεν διάβασε καλά, ούτε είχε και χρόνο να το διασταυρώσει με μια δεύτερη εξέταση.

Παρόλα αυτά η σοβαρότητα της κατάστασης είναι ακόμα κρίσιμη, αν σκεφτεί κανείς, πως μόλις με 100 μιλισιβέρτ ραδιενέργεια το χρόνο, ένας άνθρωπος σίγουρα θα αναπτύξει καρκίνο. 

---
πηγή:cosmo.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News