Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων σε ηλικιωμένο, για την υπόθεση Άλεξ

Πρόκειται για τον παππού των δύο ελληνόπουλων που εμπλέκονταν στην υπόθεση της εξαφάνισης του 11χρονου...

Με εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και έξι μηνών καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον παππού των δύο ελληνόπουλων, που εμπλέκονταν στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ από τη Βέροια, τον Φεβρουάριο του 2006.

Ο ηλικιωμένος κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις τής υπόθαλψης εγκληματία κατά συρροή και της ψευδορκίας μάρτυρα κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, γνώριζε για την εμπλοκή των εγγονών του στη μυστηριώδη εξαφάνιση του ανήλικου αγοριού, αλλά την απέκρυψε από τις διωκτικές αρχές. Η δε κατηγορία της υπόθαλψης αφορούσε την περίπτωση των τριών άλλων παιδιών, που κατηγορούνταν για την υπόθεση.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, ενώ δεν ανέστειλε την ποινή, αποφασίζοντας να τη μετατρέψει προς 10 ευρώ τη μέρα. Ωστόσο, έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Προηγουμένως κατά την απολογία του, αρνήθηκε τις κατηγορίες, που του αποδίδονται, επιμένοντας ότι τα εγγόνια του δεν έχουν καμία ανάμειξη στην υπόθεση.


---
Πηγή: newsit.gr

1 σχόλιο:

  1. ελληνικη δικαιοσυνη!!!!!και τεσσερα χρονια και εξαγωρασιμη!!!!!!!!!!!!
    πολυ φτηνά εκιμησαν την ζωη του αλεξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News