Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Σεληνιακή περίγειος: Σπάνιο φαινόμενο με το φεγγάρι

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο θέαμα στις 19 Μαρτίου, καθώς η σελήνη θα πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής (363.104 χιλιομέτρων), από τη γη.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες θα είναι η πιο εντυπωσιακή εικόνα τόσο για τους αστρονόμους όσο και για τους πολίτες όλου του κόσμου. Το φυσικό αυτό φαινόμενο ονομάζεται «σεληνιακή περίγειος» και είχε παρατηρηθεί ξανά πριν από 6 χρόνια.

Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι εξαιτίας του φαινομένου, θα υπάρξουν αλλαγές στο κλίμα της γης ενώ μπορεί να προκληθούν σεισμοί ή ακόμη και εκρήξεις ηφαιστείων. Αναφέρουν μάλιστα και παραδείγματα που συνέβησαν λίγες ημέρες πριν ή μετά το φυσικό φαινόμενο, όπως το τσουνάμι στην Ινδονησία του 2005, που είχε σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους και τον κυκλώνα «Τρέισι», που είχε καταστρέψει μια ολόκληρη πόλη στην Αυστραλία.

Υπάρχουν όμως και διαφορετικές απόψεις όπως του καθηγητή Πιτ Γουίλερ και του Αστρονόμου Ντέιβιντ Ρενέκε, οι οποίοι πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν ταυτίζεται με άλλες φυσικές καταστροφές και μιλούν για θεωρίες συνομωσίας.

---
Πηγή: on-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News