Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Το ΝΑΤΟ σκοτώνει τις φάλαινες…

Σε στρατιωτικές δοκιμές των σόναρ, ίσως να οφείλεται ο θάνατος ενός κήτους, το οποίο ξεβράστηκε την Παρασκευή στην περιοχή του Κισσάμου Χανίων.

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος», εξέτασαν τη φάλαινα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως δεν έφερε τραύματα από βίαιη σε βάρος του ενέργεια.

 

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, κύριος Αλέξανδρος Φραντζής, σε μια προσπάθεια να αποδώσει τα αίτια του θανάτου του κήτους, τόνισε : «Είναι σύνηθες φαινόμενο μετά από ναυτικές ασκήσεις των πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ και των ακουστικών (σόναρ) που χρησιμοποιούνται, να έχουμε θανάτους κητών, όπως ο ζιφιός. Αν τις επόμενες ημέρες ξεβραστούν και άλλα, θα ξέρουμε σίγουρα ότι αυτή είναι η αιτία. Τους έχουμε επισημάνει πολλές φορές εδώ και 20 χρόνια τη ζημιά που κάνουν, αλλά δυστυχώς δεν αλλάζουν τακτική. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα ο αριθμός των ziphius cavirostris να έχει μειωθεί σημαντικά στις ελληνικές θάλασσες και στη Μεσόγειο».

Αξίζει να σημειωθεί πως υπεύθυνοι του Ινστιτούτου, αφαίρεσαν από τη φάλαινα κομμάτι της, προκειμένου να βγάλουν πιο ασφαλή συμπεράσματα, για τον τρόπο και τα αίτια της κατάληξής του.

---
πηγή:xaniwtikanea 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News