Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ευκαιριακές ασυλλόγιστες και καταστροφικές λύσεις;

Με τα όσα είδαμε τα τελευταία χρόνια να συμβαίνουν στον τόπο μας, δεν είναι πολλά αυτά που θα μπορούσαν να μας προκαλέσουν έκπληξη και σκεπτικισμό.
Όπως και σε πολλές παρεμφερείς περιπτώσεις, ένα φαινόμενο που συναντάμε πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια είναι ο θρησκευτικός κανιβαλισμός καθοδηγούμενος από την εφόρμηση μιας νέας αδίστακτης κοσμοθεώρησης, που προσπαθεί να υποκαταστήσει την παράδοση, τον πολιτισμό ακόμη και τη θρησκευτικά πιστεύω και τις αρχές του ελληνικού λαού. Δυστυχώς δεν έχει επιβληθεί από κάποια εισβολή ξένης στρατιωτικής δύναμης. Ο θρησκευτικός κανιβαλισμός αποτελεί έναν είδος εμφυλίου πολέμου.
Η προσωπική μου άποψη αφορά την περίπτωση της κατεδάφισης μιας προδιαγραμμένης ανέγερσης Ναού στην πλατεία της συμβολής των οδών Αδριανουπόλεως και Αγίου Γεωργίου, στην Αριδαία. Δυστυχώς η απόφαση της νέας Δημοτικής Αρχής να ισοπεδωθεί ο χώρος με μηχανήματα του Δήμου πριν από λίγες μέρες, προκάλεσε την έκπληξη τόσο τη δική μου όσο και πολλών συμπολιτών μας.
Η προδιεγραφίσσα ανέγερση ναού στον συγκεκριμένο χώρο αφορά την από καιρού επιθυμία των συμπολιτών μας να αποτιμήσουν φόρο τιμής σε όλους εκείνους που με δυσκολία κατάφεραν τα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του 1910, να μετατρέψουν ένα απλό οίκημα σε ναό, προκειμένου να αποκτήσουν τον πρώτο λατρευτικό τους χώρο στην Αριδαία.
Παρότι όμως είναι γνωστό από ετών ότι υπάρχει ιδιώτης χρηματοδότης για την ανέγερση και αποπεράτωση του συγκεκριμένου ναού, η νέα δημοτική αρχή προτίμησε χωρίς καμία ηθική νομιμοποίηση, να προχωρήσει στην ολοσχερή κατεδάφιση του κτίσματος.
Αν η δημοτική αρχή ήθελε πραγματικά να δώσει λύση θα έπρεπε να προχωρήσει προς την κατεύθυνση της νομικής απεμπλοκής για την ολοκλήρωση του κτίσματος. Αν όμως αυτή είναι μία ευκαιριακή ασυλλόγιστη και καταστροφική λύση, τότε ίσως δούμε το επόμενο διάστημα ακόμη περισσότερες
ευκαιριακές ασυλλόγιστες και καταστροφικές λύσεις.

Θεόδωρος Στ.Χαρανίδης
Μερικοί Έλληνες έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου και καταστρέφουν την ίδια τους την κληρονομιά στην προσπάθεια τους απεγνωσμένα να συμβαδίσουν σύμφωνα με το cult του διαχειριστή της πολιτισμικής μπουλντόζας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News