Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Tο πιο τρελό μου όνειρο

Η σύνθεση αυτή από το Γρεκι μου άναψε την φαντασία μου,το πιο τρελό μου όνειρο σκέφτηκα,να δω μια μέρα όλους αυτούς μαζεμένους σε ένα κελί της φυλακής,όχι χώρια όλοι μαζί,όπως στο κοινοβούλιο,να βρωμάνε τα χνώτα τους από την απλυσιά,να τρώνε σπανακόρυζο και πατάτες μπλουμ,να ζητάνε χαβιάρι και σαμπάνια και να...
γελάνε μαζί τους οι φυλακές.

Κλεισμένοι μέσα εκει θα είναι εύκολο να κάνουν διαβουλεύσεις και συζητήσεις,το φυσικό είναι ξέροντας την νοοτροπία τους ότι και αυτό ακόμη σαν νίκη θα το θεωρήσουν,θα αισθανθούν αντιστασιακοί και ότι φυλακίστηκαν για τις δημοκρατικές τους ιδέες.

Τα προβλήματα θα είναι αρκετά για όλους τους εκεί,ο Πάγκαλος δεν θα έχει αρκετό φαγητό για να φάει,τα κοστουμάκια θα είναι για όλους ίδια,πάνε οι μωβ γραβάτες και οι ψεύτικες εξαγγελίες.

Αλλά αυτό που θα τους λείψει περισσότερο....πιο πολύ από όλα είναι:
Το μικρόφωνο και η τηλεοπτική κάμερα.
Χωρίς αυτήν δεν υπάρχουν,το ξέρουν,χωρίς να μιλάνε ασταμάτητα σε κανάλια,να τσακώνονται,να επιμένουν ότι έχουν δίκιο,να δείχνουν τον υπερόπτη εαυτό τους,την αλαζονεία τους.
Δεν υπάρχουν......

Το πιο τρελό μου όνειρο είναι αυτό,ξέρω και για πολλούς άλλους θα είναι το ίδιο,αλλά στην δημοκρατία που ζούμε στην φυλακή μπαίνουν κάτι φτωχαδακια,κάτι μικροκλέφτες,κάτι φοροφυγάδες αστείοι διότι οι μεγάλοι είναι όλοι ελεύθεροι.

Λέτε να μας κάνει μια χάρη ο Θεός σε αυτήν την ζωή?
Και να γινει ένα τρελό μας όνειρο πραγματικότητα?

Εσεις ποιο από όλα τα δικά σας θα διαλέγατε?

---
Πηγή: harrytsopanos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. ξερείς πως θα ήταν πιο ολοκληρωμένο το όνειρο; αν στο διπλανό κελί ήταν κανα δυο,τρεις,πέντε,δέκα δημοσιογράφοι...
    Τότε θα κοιμόμουν σαν πουλάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News