Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Αναμένεται να ξαναρχίσει η υποβολή αιτήσεων καπνοπαραγωγών για το Μέτρο 144

Στον έλεγχο 42.000 αιτήσεων ενίσχυσης καπνοπαραγωγών μέσω της υπαγωγής στο Μέτρο 144 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, προχωρούν οι διοικητικές υπηρεσίες του Υπουργείου., ώστε να ξαναρχίσει η διαδικασία υποβολής νέων αιτήσεων. Πρόκειται για το Μέτρο «Εκμεταλλεύσεις σε διαδικασία αναδιάρθρωσης λόγω μεταρρύθμισης σε κοινή οργάνωση αγοράς», που έχει στόχο να στηρίξει καπνοπαραγωγούς, οι οποίοι είχαν σοβαρές απώλειες εξαιτίας των περικοπών των αμέσων ενισχύσεων, που επέβαλε η Κοινή Αγροτική Πολιτική.
Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων είχε προθεσμία έως τις 8 Μαρτίου του 2011 και -για την επίσπευση της διαδικασίας ένταξης και πληρωμής- κρίθηκε σκόπιμο αυτή να μην παραταθεί. Όπως, όμως, διευκρινίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «επειδή υπάρχουν δυνητικοί δικαιούχοι που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης, το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων, θα ανοίξει εκ νέου, μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής των δικαιούχων και την εξέταση των αιτήσεων θεραπείας αυτών που κρίθηκαν μη δικαιούχοι».

Την ανάγκη να δοθεί παράταση για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο Μέτρο 144 έχει επισημάνει ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Καρασμάνης, διότι, όπως αναφέρει σε ερώτηση του προς την κυβέρνηση, για ορισμένους καπνοπαραγωγούς δεν υπήρχε δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης ένταξης.

---
Πηγή: paseges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News