Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ν. Παρούτογλου: 16.000.000 ευρώ το χρέος του Δήμου Αλμωπίας

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Λόγος της Πέλλας» παραχώρησε ο Νικόλαος Παρούτογλου.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Αλμωπίας μιλώντας για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, αποκάλυψε ότι «το χρέος ανέρχεται περίπου στα...

...12.000.000 ευρώ, εκτός από τις επιχειρήσεις τα οποία είναι άλλα 4.000.000 ευρώ» (σύνολο 16.000.000 ευρώ).

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε στην αύξηση των Δημοτικών Τελών του Δήμου Αλμωπίας. «Κάναμε μια αύξηση δημοτικών τελών, μια αναπροσαρμογή θα έλεγα της τάξης του 33% για τον Δήμου Εξαπλατάνου και 10% για την πόλη της Αριδαίας μόνο. Αυτό έγινε με τη σκέψη ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας εξορθολογισμός και μια εξισορρόπηση των συντελεστών των δύο δήμων που συνενώθηκαν, δεν μπορεί να υπάρχουν τοπικές κοινότητες οι οποίες φορολογούνται με διαφορετικό τρόπο μέσα στον ίδιο δήμο. Μιλάμε για ενιαίο Δήμο, Δήμο Αλμωπίας. Παράλληλα όμως στον δήμο Εξαπλατάνου, οι οποίοι ήταν αυτοί που θα επιβαρυνόντουσαν κατά 77.000ευρω με την αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών, καταργήσαμε το τέλος των αγροτικών ακινήτων το οποίο έχει ελάφρυνση στους δημότες του κατά 86.000ευρώ, άρα νομίζω ότι ωφελήσαμε την δημοτική ενότητα Εξαπλατάνου παρά την ζημιώσαμε. Οσον αφορά την πόλη της Αριδαίας, ας μη γελιόμαστε , ο όγκος των παρεχόμενων υπηρεσιών εξυπηρετεί κυρίως την πόλη της Αριδαίας και ο συντελεστής που φορολογούνταν ως τώρα απείχε μόλις 25% σε σχέση με τις άλλες κοινότητες. Αυτός ήταν ο λόγος που πήραμε αυτήν την απόφαση».

Σχετικά με τα χρέη των Λουτρών Πόζαρ, έριξε ευθύνες στην απερχόμενη διοίκηση. «Επειδή τυγχάνει να είμαι και λογιστής δεν μπορώ να διανοηθώ πως μια επιχείρηση παροχής υπηρεσιών μπορεί να έχει ζημία. Τα ακαθάριστα έσοδα που εισέπραξαν τα Λουτρά στην τετραετία ήταν περίπου 8.000.000ευρώ. Με τον έλεγχο που κάναμε βρήκαμε ότι υπάρχει ένα άνοιγμα της τάξεως του 1.300.000ευρω, θεωρώ ότι υπάρχει κακή διαχείριση. Όλοι έχουμε την ίδια λογική, θα κάνουμε έλεγχο για να δούμε που σπαταλήθηκαν τα χρήματα και με σωστή οργάνωση θα δούμε το πώς θα κινηθούμε από εδώ και πέρα. Νομίζω ότι είναι εύκολο τα Λουτρά να βγουν από την κρίση και να επέλθει η ανάπτυξη που πρέπει».
 

1 σχόλιο:

  1. Νικολάκη ωραία τα λες .Μεχρι εδώ σωστά απο κεί και έπειτα ? αν βρεθούν ατασθαλίες ποιες είναι οι προθέσεις σας?Επιτέλους πέστε την αλήθεια.Δεν γίνεται να υπάρχουν έσοδα 8.000000 και να είναι μέσα η επιχείρηση 1300000 αφού το αναφέρεις και πιο επάνω ή τους στέλνετε αδιάβαστους τον πρωην φωτογραφιάκια Δήμαρχο ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση αναφέρθηκε σε ενα ποσο 25000 ευρώ που πήρε ο Δολδης σαν να πρόκειται για ευτελές ποσό αυτός που πρίν απο 4 χρόνια ΈΠΙΝΕ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΚΟΚΑ-ΚΌΛΑ ή συγκαλείψτε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News