Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Εξόφληση εισφορών προς ΟΓΑ σε 20 τριμηνιαίες δόσεις

Σε μια ακόμα ευνοϊκή ρύθμιση καθυστε- ρούμενενων ασφαλιστικών εισφορών για τους αυτοτελώς απασχο- λούμενους οφειλέτες του κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ προχωρά η κυβέρνηση. Αυτή τη φορά η δυνατότητα δίνεται μέσω

του νέου φορολογικού νόμου (ν.3943/2011) που ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 66/Α΄/31.3.2011).

Πιο συγκεκριμένα, στην παράγραφο 8 του άρθρου 48, γίνεται εκτενής αναφορά στη νέα ρύθμιση η οποία για οφειλές άνω των 600 ευρώ προβλέπει έως 20 τριμηνιαίες δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης 150 ευρώ. Παράλληλα, καταργείται το παράβολο των 20 ευρώ για τους αυτοτελώς απασχολούμενους ασφαλισμένους. Πιο αναλυτικά, η παράγραφος 8 του άρθρου 48 αναφέρει τα εξής:

8. Στους αυτοτελώς απασχολούμενους ασφαλισμένους του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, που οφείλουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές ποσού εξακοσίων (600) ευρώ και άνω, παρέχεται και κατά παρέκκλιση των διατάξεων των παραγράφων 1, 2 και 3 του άρθρου 57 του ν. 3863/2010, χωρίς να απαιτείται η καταβολή του παραβόλου της παρ. 3 του άρθρου 56 του ν. 3863/2010, η ευχέρεια εξόφλησης σε δόσεις των καθυστερούμενων οφειλών τους, υπό την προϋπόθεση της εμπρόθεσμης καταβολής των τρεχουσών εισφορών τους:

i. Προβλέπονται έως είκοσι (20) τριμηνιαίες δόσεις, ελάχιστου ποσού εκατόν πενήντα (150) ευρώ έκαστη. Η πρώτη δόση προκαταβάλλεται μαζί με τις τρέχουσες

εισφορές κατά την έναρξη της ρυθμίσεως.

ii. Η μη εμπρόθεσμη καταβολή δύο συνεχόμενων δόσεων, καθώς και η μη καταβολή των τρεχουσών εισφορών συνεπάγεται την έκπτωση από τη ρύθμιση και καθιστά άμεσα απαιτητό το σύνολο του οφειλόμενου ποσού.

iii. Στους οφειλέτες που υπάγονται στην παρούσα ρύθμιση και τηρούν τους όρους αυτής χορηγείται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας διάρκειας έως έξι μηνών.

iν. Στην παρούσα ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και όσοι έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους με άλλες διατάξεις, όσον αφορά στο μέρος της οφειλής που δεν έχει εισπραχθεί.

ν. Με την υπαγωγή τους στην πρόβλεψη της παραγράφου αυτής αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης εναντίον τους.

νi. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι διατάξεις των άρθρων 53 έως και 62 του ν. 3863/2010.

---
Πηγή:agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News