Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Έκθεση γούνας: Μύθος και πραγματικότητα!

Αμφιλεγόμενες θεωρούνται οι πληροφορίες, που καταφτάνουν από την Αθήνα, σχετικά με τα αποτελέσματα της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας, που διοργάνωσε πρόσφατα ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών, σε γνωστό εκθεσιακό χώρο της πρωτευτούσας.

Η έκθεση δεν ξεκίνησε με τους καλλλίτερους οιωνούς και θεωρήθηκε “παρακινδυνευμένη” ενέργεια, σ΄ ένα ιδιαίτερα εχθρικό περιβάλλον!
Είχαν προηγηθεί πολλά απειλητικά μηνύματα στο διαδίκτυο, από ακτιβιστές οικολόγους, που εναντιώνονται στο εμπόριο της γούνας, σε παγκόσμιο επίπεδο! Σε μερικά από αυτά αναφέρεται ότι: “Η 1η διεθνής έκθεση γούνας έρχεται να εγκαινιάσει μια εποχή, όπου η μαζική δολοφονία και το εμπόριο γουνοπτωμάτων, γίνονται αντικείμενο επίδειξης, με τις χορηγίες του ίδιου του κράτους”.
Η πρώτη μέρα της έκθεσης, σημαδεύτηκε με επεισόδια, όταν μια ομάδα διαδηλωτών, που συγκρούστηκε με την αστυνομία στην είσοδο του εκθετηρίου, εκτόξευσε κόκκινη μπογιά εναντίον των επισκεπτών, ενώ παράλληλα φώναζαν συνθήματα, αποκαλώντας τους εκθέτες “δολοφόνους”!
Το γεγονός αυτό επηρέασε αρνητικά το κλίμα της έκθεσης, με αποτέλεσμα να ανασταλεί για αρκετές ώρες η λειτουργία της και οι εμπορικοί επισκέπτες να επιστρέψουν άπραγοι στα ξενοδοχεία τους. Τα ίδια φαινόμενα επαναλήφθηκαν και την επομένη, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των διοργανωτών να υποβαθμίσουν ή να αποσιωπήσουν εντελώς το γεγονός! Αυτό ενισχύει την αντίληψη των περισσοτέρων γουνοποιών, που θεωρούν την Καστοριά ως το ασφαλέστερο “καταφύγιο”, για την διοργάνωση παρόμοιων εκθέσεων, διότι εδώ υπάρχει βιωματική σχέση των ανθρώπων με την γούνα.
Μετά το αρχικό σοκ, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, ο ΣΕΓ προσπάθησε να αντεπιτεθεί επικονωνιακά και πέρασε σ΄ ένα πόλεμο προπαγάνδας, τύπου Λιβύης, που έφτανε μέχρι την εξόφθαλμη υπερβολή... Με σκοπό πάντα, να υποβαθμίσει την δυναμική των οικολόγων και να αντιστρέψει το σε βάρος του αρνητικό κλίμα, που δημιούργησαν τα blogs και τα διάφορα gr!
Έτσι άρχισε να διοχετεύει πληροφορίες, μέσα από τα δικά του “κανάλια”, που δεν είχαν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, αλλά έφταναν για να καλύψουν την... εσωτερική κατανάλωση πίσω στην Καστοριά!
Σύμφωνα με την εκδοχή του ΣΕΓ, “οι επισκέπτες της πρώτης μέρας έφθασαν τους 600 και την δεύτερη ξεπέρασαν τους 1500” (!) όταν η έκθεση λειτούργησε αποσπασματικά, από τον φόβο των... οικολόγων και τα περίπτερα δεν ήταν 60 αλλά γύρω στα 20, μαζί με το περίπτερο του Δήμου Καστοριάς, που προσέφερε τοπικά αγροτικά προϊόντα στους ρώσους επισκέπτες της έκθεσης!
Οι διοργανωτές επέλεξαν την μέθοδο... Μουζενίδη, για να προσελκύσουν πιθανούς πελάτες, μόνο που για να τους ευχαριστήσουν, έκλεισαν δωμάτια στο... Χίλτον, με όλα τα έξοδα πληρωμένα...
Πάντως, μέχρι στιγμής, παρόλο που έχουν περάσει αρκετές μέρες από την έκθεση, ο ΣΕΓ απέφυγε να δώσει στην δημοσιότητα ακριβή οικονομικά στοιχεία, για την εμπορική κίνηση που παρουσίασε. Αν βέβαια παρουσίασε...

---
Πηγή: kasrioriani-estia

1 σχόλιο:

  1. Οι γουναράδες καλά θα κάνουν να αντιληφθούν μια ώρα αργότερα ότι το "επάγγελμά" τους έχει ημερομηνία λήξης και μάλιστα είναι πολύ κοντινή. Είναι δυνατόν να γδέρνουν ζωάκια για να τα κάνουν παλτά; Πού νομίζουν ότι ζούμε; Στην παλαιολιθική εποχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News