Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ένοχος! Απόφαση - κόλαφος για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη


Σε αργία αναμένεται να τεθεί από την ερχόμενη εβδομάδα ο περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας μετά τη σημερινή καταδικαστική απόφαση του πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, όπως δήλωσε στη Voria.gr Θ.Σώκος!

Απόφαση κόλαφος του πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, καθώς κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό  για παράβαση καθήκοντος, με συνέπεια να παύεται από περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο κ. Ψωμιάδης καταδικάζεται σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Οπως δήλωσε στη Voria.gr o γγ αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιος Σώκος μόλις...

...λάβει την απόφαση του Εφετείου στα χέρια του, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας, θα θέσει τον κ. Ψωμιάδη σε αργία. Στη συνέχεια η καταδικαστική απόφαση θα διαβιβαστεί στον υπουργό Εσωτερικών για τις περαιτέρω ενέργειες.  Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας αναμένεται να τεθεί σε αργία ακόμη και σε περίπτωση που προσφύγει στον Άρειο Πάγο για αναίρεση της απόφασης. Η πλευρά Ψωμιάδη, πάντως, υποστηρίζει ότι ο περιφερειάρχης πρέπει να διατηρήσει το αξίωμά του, διότι τέλεσε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος με άλλη ιδιότητας, όταν δηλαδή ήταν νομάρχης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε παραπεμφθεί σε δίκη μετά από καταγγελία υψηλόβαθμου υπαλλήλου της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης ότι αποπέμφθηκε όταν αντέδρασε σε υπερβολική μείωση προστίμων σε πρατηριούχο. Ο περιφερειάρχης πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή.
Η πολύκροτη δίκη διήρκησε περίπου έξι ώρες αφού ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 15:30. Η εισήγηση του εισαγγελέα ήταν καταπέλτης κατά του κ.Ψωμιάδη, ζητώντας την ενοχή του αφού όπως τόνισε  «από τα στοιχεία προκύπτουν και αντικειμενικά και υποκειμενικά κριτήρια για την παράβαση καθήκοντος του περιφερειάρχη».
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης στην απολογία του υποστήριξε πως «έδρασα καθ’ όλα νόμιμα. Ο νομάρχης βάζει την τελική υπογραφή και αφού πρώτα το έγγραφο έχει ελεγχθεί και εξεταστεί μέχρι να φτάσει στο γραφείο μου. Δεν έχω νομικές γνώσεις. Έβγαλα μόνο το γυμνάσιο γιατί οι γονείς μου δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να με στείλουν στο πανεπιστήμιο. Έδρασα, αφού πρώτα συμβουλεύτηκα τον αρμόδιο αντινομάρχη και τον νομικό σύμβουλο της νομαρχίας».
«Έδρασα όπως θεώρησα ότι είναι ανθρώπινα σωστό. Έλαβα υπόψη την οικονομική κατάσταση του ιδιοκτήτη του πρατηρίου και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και γι’ αυτό προχώρησα στη μείωση του προστίμου. Εξάλλου, το κατώτατο όριο ήταν τα 145 ευρώ και εγώ το μείωσα στα 1.000 ευρώ», πρόσθεσε. 
 
---
Πηγή: voria.gr 

1 σχόλιο:

  1. ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ..ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ..ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΑΓΑΝΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ-ΒΑΤΟΠΕΔΙ-SIEMENS ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ..ΑΡΕ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News