Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

"Νέα εποχή για την Αλμωπία"...

Γράφει ο Σταύρος Βαφειάδης
Για το Aridaia News

Και να λοιπόν που φτάσαμε να συζητάμε για πολλοστή φορά το ίδιο ζήτημα. «Τα χρέη του Δήμου Αλμωπίας». Για τίτλος ωραίος ακούγεται… Όμως το περιεχόμενο θα το χαρακτήριζα απογοητευτικό. «Τόσα» εκατομμύρια στα Λουτρά, άλλα «τόσα» στη ΔΕΥΑ και πάει λέγοντας. Η ουσία όμως βρίσκεται αλλού! Στο σήμερα και όχι στο χθες. Γιατί το χθες, όσο το σκαλίζεις τόσο πονάει και τσιμπάει τις συνειδήσεις των υπαιτίων. Αυτό που έχει τώρα σημασία είναι να βρεθούν λύσεις. Και η αλήθεια είναι πως η νέα Δημοτική Αρχή δεν κάθετε με σταυρωμένα χέρια. Υπάρχει κινητοποίηση και αυτό γίνεται αντιληπτό από τον οποιονδήποτε ασχολείται έστω και λίγο με τα κοινά.

Πλέον δεν υπάρχουν «άνθρωποι – πρόβατα» όπως σε παλιότερους καιρούς. Πλέον ο κόσμος συμμετέχει στην διοίκηση του τόπου και λειτουργεί ως αυστηρός κριτής όταν θίγεται η νοημοσύνη του. Ξέρει όμως και να εκτιμά το σωστό και να βρίσκει τρόπους να το επιβραβεύει.

Όσο για τους νέους, δεν πιστεύω αυτό που λένε, ότι δηλαδή δεν...

...ασχολούνται με όλα αυτά. Γνώμη μου είναι πως παρά την απογοήτευση και την αποδοκιμασία που είναι γενικότερη, το νέο αίμα παρακολουθεί προσεκτικά τα όσα διαδραματίζονται γύρω του. Απλά προς το παρόν είναι σιωπηρός θεατής και κάποια μέρα θα μιλήσει. Η Αλμωπία έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους και μάλλον είναι η κατάλληλη στιγμή να μπούνε στο παιχνίδι. Ακόμα και σήμερα, στα σενάρια των εκλογών ακούμε τα ίδια και τα ίδια. Γιατί να μη βγει μπροστά ένα νέο πρόσωπο, άφθαρτο και με φρέσκιες ιδέες; Φυσικά δεν υποστηρίζω σε καμία περίπτωση πως οι παλιοί πρέπει να… πεταχτούν στον καιάδα! Ίσα – ίσα που με τις γνώσεις και την εμπειρία τους μπορούν να βοηθήσουν να πάει μπροστά ο τόπος. Όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να βγαίνουν μόνο αυτοί μπροστά. Οι μέχρι τώρα επιλογές του νυν Δημάρχου Αλμωπίας, δείχνουν έναν άνθρωπο ο οποίος δίνει χώρο στους νέους. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για τη νέα εποχή.

Και για να επιστρέψω στο αρχικό μου θέμα, δηλαδή στα χρέη του Δήμου, χρειάζονται συντονισμένες προσπάθειες για να μηδενιστεί το κοντέρ και είναι σίγουρο πως ο Δήμος μας θα βγει από τη δύσκολη αυτή κατάσταση.

Άλλωστε, ζούμε σε έναν προικισμένο τόπο τον οποίο όλοι θέλουν να επισκεφτούν και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε…  
 

12 σχόλια:

  1. Αγαπητέ φίλε Σταύρο

    Συμμεριζόμενος την νεανική σου φωνή, αν θέλεις και σεβόμενος για αυτά που εκφράζεις ,θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ως προς το ...ουσία έχει το σήμερα και όχι το χθες.... Σου γράφω παρακάτω την εξής φράση..... Tο αύριο δεν είναι παρά το σήμερα για το οποίο φροντίσαμε χθες.......θα ήθελα να την αναλύσεις τεχνοκρατικά καθώς και φιλοσοφικά και σε ένα άλλο κείμενό σου να αναπτύξεις το θέμα βασιζόμενος σ αυτήν την εκδοχή ….

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία

    AGKIOU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε. Είμαι της άποψης ότι σίγουρα θα πρέπει να μάθουμε ποιοι έκαναν τα λάθη που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Ωστόσο, μετά από αυτό σημασία έχει να προχωρήσουμε. Γιατί αν για μία ολόκληρη τετραετία αναζητάμε αυτούς που έφταιξαν, τότε σίγουρα θα χάσουμε πολύτιμο χρόνο. Σ' ευχαριστώ που μου έδωσες την αφορμή να κάνω αυτή τη διευκρίνηση.

    ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΟ ΑΡΘΡΟ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ. ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΦΡΕΣΚΕΣ ΙΔΕΕΣ. ΣΤΑΥΡΟ, ΠΡΟΧΩΡΑ. ΤΟ ΧΕΙΣ. ΜΠΡΑΒΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. prin,liges,meres,o,kyrios,vafiadis,etheathei,se,kentriko,kafe,ths,arideas,na,syzhta,gia,arketh,wra,me,aperxomeno,dhmarxo,kai,mellonta,ypopsifio.mhpws,auto,exei,na,kanei,me,thn,enasxolhsh,twn,newn,me,thn,politikh,pou,anaferetai,to,arthro????mhpws,kati,sxediazei,o,stavros???ouden,krypton,ypo,tou,hliou.an,symvainei,kati,tetoio,sigoura,tha,fanei,sto,kontino,mellon.makari,giati,kai,neos,einai,kai,kalo,paidi.perimenw,na,mathw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΟΙΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙ, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ. ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΩΣΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΜΗ ΣΕ ΠΑΡΑΣΗΡΕΙ Ο ΝΕΑΝΙΚΟΣ ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟΣ ΣΟΥ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ. ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. διαβαζω καλα;;; σταυρο ειναι αληθεια;;; μακαρι... το φανταζομουν οτι καποια στιγμη θα το κανεισ και αυτο. εγω ενοειται μαζι σου!!!!!! φλκ... p.z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΑΑΑ ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΕΛΙΚΑ. ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΓΕΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eιναι ενθαρυντικο που νεοι ανθρωποι προθυμοποιουνται να ασχοληθουν με την πολιτικη. πραγματικα αξιζουν συγχαρητηρια,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News