Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ο αγώνας ζωής του μικρού Παντελή από το Μάνδαλο

Λίγο πολύ όλοι μας έχουμε ακούσει την ιστορία του μικρού Παντελή από το Μάνδαλο. Μία ιστορία που κανείς στο άκουσμα της δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος και κανείς δεν μπορεί να μην σκεφτεί πως αυτό το παιδί αξίζει να ζήσει φυσιολογικά και χωρίς προβλήματα, όπως όλα τα παιδιά του κόσμου. Πριν δύο χρόνια τον Μάιο του 2009 ο δεκατετράχρονός σήμερα Παντελής επέστρεφε από τουρνουά ποδοσφαίρου στα Βριλήσσια. Ο Παντελής έπαιζε στον ΠΑΟΚ στα τμήματα υποδομής, ένα όνειρο που έχουν πολλά μικρά παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Στον γυρισμό λοιπόν από τον αγώνα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης...

...στο ύψος της Λάρισας, το αυτοκίνητο που επέβαινε ο μικρός, συγκρούστηκε με όχημα που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα. Ο απολογισμός αυτής της ιστορίας ήταν ο πατέρας του μικρού να χάσει την ζωή του και ο Παντελής να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι του. Ο μικρός ήρωας μετά από μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στην ζωή, νοσηλεύεται μέχρι και σήμερα στο κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας ANIMUS στην Λάρισα. Η νοσηλεία του εκεί όπως πληροφορηθήκαμε κοστίζει αρκετά χρήματα την ημέρα, πράγμα που την κάνει δύσκολη μιας και η οικογένεια του μικρού είναι μία μέση οικονομικά οικογένεια. Στον αγώνα αυτό, ο πολιτιστικός σύλλογος Μανδάλου θέλησε να βάλει ένα χεράκι και με όσα μέσα διαθέτει να βοηθήσει τον μικρό ποδοσφαιριστή αλλά και την οικογένεια του οικονομικά αλλά και ηθικά.

Έτσι λοιπόν φέτος για δεύτερη χρονιά μαζί με την Π.Α.Ε ΠΑΟΚ και το Ράδιο Τοξότης, διοργάνωσαν χορό όπου όλα τα έσοδα θα δοθούν στον Παντελή. Η η υπεύθυνη του συλλόγου, Αναστασία Αιδινίδου μας δήλωσε :

«Είναι μία προσπάθεια του Συλλόγου, ώστε να βοηθήσουμε για την ανάρρωση του μικρού Παντελή. Μπορεί φέτος ο κόσμος να μην ανταποκρίθηκε όπως και πέρυσι αλλά η συμμετοχή ήταν αρκετή. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να ξανακάνουμε έναν αντίστοιχο χορό και αυτό γιατί ο μικρός μας ποδοσφαιριστής πρέπει να αναρρώσει πλήρως». Και συνέχισε λέγοντας: «ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε καθώς και την Π.Α.Ε ΠΑΟΚ και το ''Ράδιο Τοξότης'' που μας βοήθησαν να κάνουμε πράξη αυτή μας την σκέψη. Είναι κάτι που δεν θα σταματήσουμε να κάνουμε μέχρι να βγει ο Παντελής από το νοσοκομείο καλά. Το πόσο που μαζέψαμε είναι ικανοποιητικό και θεωρούμε πως δεν θα σταματήσει εκεί».

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανδάλου ευχαριστεί για την πολύτιμη βοήθεια την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, την εφημερίδα – ράδιο Μετρόπολις, και τους καλλιτέχνες που μας τίμησαν με την παρουσία τους αφιλοκερδώς, Χρήστο Μενιδιάτη, Δημήτρη Χρυσοχοΐδη, Γιώργο Βέρρο, Ειρήνη Σταυριανίδου, Βασίλη Άνι, Μαρία Κώνστα, και την ορχήστρα του ποντιακού προγράμματος Κυριάκο Φαντίδη, Γιάννη Παναγιωτίδη, Αντώνη Θεοδωρίδη και Μπάμπη Λαζαρίδη.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ από την οικογένεια του μικρού Παντελή στους βουλευτές κ.κ Γιουματζίδη και Ηλία Θεοδωρίδη καθώς και στην υφυπουργό, Θεοδώρα Τζακρή».

Όποιος θέλει να ενημερωθεί για τον μικρό Παντελή μπορεί να μπει και στο http://www.mikrospantelis.gr/, ένα site Που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει αλλά και για να ενημερώσει τον κόσμο για την πορεία του λιλιπούτειου ποδοσφαιριστή.

---
Πηγή: logospellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News