Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 1-1

Η Μπαρτσελόνα πάει Γουέμπλεϊ. Για 7η φορά στην ιστορία τους, οι Καταλανοί θα παίξουν στον μεγάλο ευρωπαϊκό τελικό που φέτος θα φιλοξενήσει το Λονδίνο (28 Μαΐου), εκτός συγκλονιστικού απροόπτου με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το 2-0 που πέτυχε πριν από μια εβδομάδα στο “Μπερναμπέου” ήταν τεράστιο αβαντάζ για την Μπαρτσελόνα που προκρίθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, φέρνοντας ισοπαλία (1-1) στο “Καμπ Νόου” με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Πέδρο άνοιξε το σκορ (54'), ο Μαρσέλο ισοφάρισε (64'), σοβαρά και δικαιολογημένα παράπονα έχει η Ρεάλ για το πεντακάθαρο γκολ (47' Ιγκουαΐν) που δεν μέτρησε ο Βέλγος Ντε Μπλέκερε. Από ...ξενοδοχείο της Βαρκελώνης είδε τη ρεβάνς ο Μουρίνιο!

Με πιο επιθετική τακτική μπήκε στο παιχνίδι η Ρεάλ, καθώς ξεκίνησε με τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν στην κορυφή της επίθεσης και τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Άνχελ Ντι Μαρία στα άκρα, αλλά και τον ξεχασμένο Κακά σε ρόλο ελεύθερου πίσω από τον Ιγκουαΐν. Πίεσε ψηλά, αλλά στο πρώτο ημίχρονο απείλησε ελάχιστα τον Βαλντές. Από την άλλη, η «Μπάρτσα», έχοντας και το 2-0 του πρώτου αγώνα μαζί της, έπαιξε αρκετά συντηρητικά στο πρώτο 20λεπτο. Από κει και πέρα, όμως, ανέβασε στροφές, έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τους Μέσι και Βίγια, αλλά το ημίχρονο τελείωσε χωρίς τέρματα.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός ήταν ακόμα πιο γρήγορος, η Ρεάλ αποφάσισε να ρισκάρει και μάλιστα στο 47’ πέτυχε και γκολ, το οποίο όμως ακυρώθηκε λανθασμένα από τον Βέλγο Ντε Μπλέκερε. Ένα γκολ που θα άλλαζε τα δεδομένα του αγώνα, καθώς η Ρεάλ θα χρειάζονταν ακόμα ένα για να στείλει το ματς στην παράταση. Γενικά η συμπεριφορά του Βέλγου ρέφερι ήταν ελαφρώς ευνοϊκή για την Μπαρτσελόνα, για λογαριασμό της οποίας σφύριζε πιο εύκολα φάουλ. Το 20ό, όμως, γκολ του Πέδρο στο 54’ έπειτα από την εκπληκτική μπαλιά του Αντρές Ινιέστα έκανε ακόμα δυσκολότερο το έργο της «βασίλισσας». Μείωσε με τον Βραζιλιάνο Μαρσέλο (3ο του φετινό), αλλά από κει και πέρα τίποτα.

Το παιχνίδι έκλεισε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο για την Μπαρτσελόνα, καθώς ο Πέπε Γκουαρντιόλα αποφάσισε τιμητικά να χρησιμοποιήσει στα τελευταία λεπτά τον (εμφανώς αδυνατισμένο) Ερίκ Αμπιντάλ, που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο μέσα σε αποθέωση. Ο Γάλλος αμυντικός, όπως είχε ανακοινωθεί στις 16 Μαρτίου, είχε όγκο στο συκώτι και υποβλήθηκε σε επέμβαση. Περίπου ένα μήνα αργότερα μπήκε στις προπονήσεις της ομάδας του, ενώ μόλις σήμερα συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά σε αποστολή αγώνα. Πρόκειται, βέβαια, για ιατρικό… θαύμα, αν και όπως έχει δηλώσει ο Γκουαρντιόλα είναι ακόμα ανέτοιμος να αγωνιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στα στατιστικά του αγώνα, ενδιαφέρον παρουσιάζει το 85% εύστοχων πασών που άλλαξε η Μπαρτσελόνα (628/735 αντί του 69% με 258/373 της Ρεάλ), ενώ πρώτος παίκτης σε εύστοχες πάσες ήταν ο Τσάβι, με ποσοστό 92% (123/134)! Για να καταλάβετε τη διαφορά, ο πρώτος παίκτης της Ρεάλ στον αντίστοιχο τομέα ήταν ο Λασανά Ντιαρά με 37/46 και ποσοστό 80%.

Έτσι, η Μπαρτσελόνα για 7η φορά στην ιστορία της θα βρεθεί στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μετά το 1961, το 1986, το 1992 (που το πήρε), το 1994, το 2006 (σήκωσε το 2ο ευρωπαϊκό της) και το 2009 (που επίσης το πήρε). Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι η «Μπάρτσα» πρόσθεσε ακόμα 5.600.000 ευρώ στα 21.400.000 ευρώ που έχει αποκομίσει από τη φετινή διοργάνωση (χωρίς να υπολογίζονται τα τηλεοπτικά και οι χορηγοί).

Το φιλμ του αγώνα

7' Πρώτο σουτ του αγώνα με τον Βίγια. Η μπάλα πέρασε πολύ άουτ.
22' Κεφαλιά του ξεμαρκάριστου Μπούσκετς από καλή θέση μετά το κόρνερ του Τσάβι, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Κασίγιας. Πρώτη πολύ σημαντική στιγμή του αγώνα.
32' Kαλή ενέργεια και σουτ του Μέσι λίγο έξω από την περιοχή, μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Κασίγιας.
34' O Πέδρο έδωσε στον Άλβες, ο Βραζιλιάνος έβγαλε τη σέντρα και ο Μέσι κατέβασε τη μπάλα εξαιρετικά. Με ωραίο ελιγμό μπήκε στην περιοχή, όμως το σουτ του ήταν αδύναμο.
35' Ο Μέσι έδωσε στον Βίγια, ο οποίος έκανε από αριστερά το πλασέ, αλλά ο Κασίγιας ήταν σε ετοιμότητα, αποκρούοντας τη μπάλα.
37' O Πέδρο έκανε το τακουνάκι για τον Μέσι, που σούταρε, αλλά ο Κασίγιας έδιωξε και πάλι τη μπάλα.
47' ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ: O Ιγκουαΐν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από ασίστ του Ρονάλντο, αλλά ο Ντε Μπλέκερε το ακύρωσε, θεωρώντας ότι ο Πορτογάλος έκανε επιθετικό φάουλ στον Μαστσεράνο. Λανθασμένη απόφαση του Βέλγου, ο Ρονάλντο πέφτοντας στο έδαφος βρήκε άθελα του τον Μασεράνο που έκανε και "θέατρο".
54' ΓΚΟΛ (1-0): Από έξοχη κάθετη πάσα του Ινιέστα (πέρασε ανάμεσα από 3 την μπάλα), ο Πέδρο τετ-α-τετ με τον Κασίγιας άνοιξε το σκορ με υποδειγματικό πλασέ.
64' ΓΚΟΛ (1-1): O Ντι Μαρία έκανε εξαιρετική προσπάθεια και σουτ με το αριστερό, η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι και γύρισε στον Αργεντινό, που την έστρωσε στον Μαρσέλο κι εκείνος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βαλντές.

ΣΚΟΡΕΡ: 54' Πέδρο - 64' Μαρσέλο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φρανκ Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καρβάλιο, Ντιαρά, Μαρσέλο, Αντεμπαγιόρ, Αλόνσο

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πέπε Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πουγιόλ (90' Αμπιντάλ), Πικέ, Μαστσεράνο, Τσάβι, Μπούσκετς, Ινιέστα, Πέδρο (92' Αφελάι), Βίγια (74' Κεϊτά), Μέσι.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Αϊτόρ Καράνκα): Κασίγιας, Αρμπελόα, Μαρσέλο, Αλμπιόλ, Καρβάλιο, Λ. Ντιαρά, Αλόνσο, Ρονάλντο, Κακά (60' Οζίλ), Ντι Μαρία, Ιγκουαΐν (55' Αντεμπαγιόρ).

---
Πηγή: enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News