Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Ολυμπιακός Βόλου – Παναθηναϊκός 2-1

Ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε πλάκα στον Παναθηναϊκό και τον κέρδισε δίκαια με 2-1! Οι «ερυθρόλευκοι» έκρυψαν την μπάλα είχαν δύο δοκάρια και πήραν τους τρεις βαθμούς που τους άξιζαν. Δεν εμφανίστηκαν οι «πράσινοι» στον Βόλο που συνεχίζουν τις κάκιστες εμφανίσεις στα πλέι οφ. Που μετά τις τρεις αγωνιστικές αγνοούν τη νίκη! Γκολ οφσάιντ το δεύτερο των γηπεδούχων!

Ο Ολυμπιακός Βόλου μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε από την αρχή ότι θέλει...

να πάρει τη νίκη και να κάνει σεφτέ σε βαθμούς στα πλέι οφ.

Από την άλλη, οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ παθητικά στον αγώνα. Δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους κι έβλεπαν η μία ευκαιρία μετά την άλλη να χάνεται μπροστά στην εστία του Τζόρβα!

Μόλις στο 8’ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, με τους Μαρτίν και Μπρέσκα να παίζουν το "ένα-δύο" από τα δεξιά και τον τελευταίο να σουτάρει με δύναμη ψηλά άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία, αφού μετά από ωραίο πάτημα του Μόνχε η μπάλα στρώθηκε στον Σολάκη που είχε το... ελεύθερο από την άμυνα του Παναθηναϊκού να σκοράρει αλλά σούταρε απελπιστικά άουτ!
Στο 22’ ο Ολυμπιακός Βόλου έφτασε μία ανάσα από το γκολ. Ο Ζαραδούκας έφυγε από τα αριστερά, σέντραρε την κατάλληλη στιγμή προς τον Μαρτίν, η κεφαλιά του οποίου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του εξουδετερωμένου Τζόρβα. Εφτά λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι είχαν και νέο δοκάρι. Ο Μπρέσκα εκτέλεσε με πολλή δύναμη το φάουλ από καλή θέση, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι με τον Τζόρβα για καλή του τύχη να τη βλέπει στη συνέχεια να σκάει στο έδαφος και να φεύγει μακριά.

Η μπάλα, όμως, τιμωρεί! Στο 33’ απίστευτο λάθος του Μπρέσκα που του πέρασε από το μυαλό να κάνει ντρίπλα μέσα στην περιοχή (!) προσφέροντας τη μπάλα στον Λέτο, ο οποίος με ωραίο διαγώνιο σουτ νικάει τον Γιακούποβιτς που ωστόσο φέρει ευθύνη. Κι έτσι ο Παναθηναϊκός, από το... πουθενά έκανε το 0-1! Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά έως το τέλος του ημιχρόνου δεν τα κατάφεραν και πήγαν με το 0-1 στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός απείλησε με το ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια παρουσίασε τον κακό του εαυτό. Στο 51’ καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, ο Λέτο εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι ο Βύντρα στέλνει τη μπάλα μόλις άουτ.

Ενα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός Βόλου έφερε το παιχνίδι στα ίσα! Ο Σέλεζι έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού που πάλι... δεν ήταν εκεί, ο Σολάκης πετάχτηκε και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην συνέχεια εντός εστίας κάνοντας έτσι το 1-1!

Αυτό το γκολ έδωσε φτερά στους γηπεδούχους που πίεσαν κι αφού έχασαν μερικές ευκαιρίες κατάφεραν να σκοράρουν στο 63’ και να γυρίσουν το ματς! Ο Μπρέσκα εκτελεί το μακρινό φάουλ βάζοντας πολύ δύναμη και φάλτσο και στο δεύτερο δοκάρι ο αφύλακτος Μαρτίν με καρφωτή κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, δικαιούται να φωνάζει γι αυτή τη φάση, καθώς ο Μάρτιν ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στην συνέχεια ο ρυθμός δεν άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός επί της ουσίας δεν έγινε ποτέ απειλητικός και ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε μία σπουδαία νίκη

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Ολος ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν εξαίσιος και αυτό φάνηκε από την εικόνα του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε χάσει με πολύ μεγαλύτερο σκορ. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Σολάκης. Εκτός από το γκολ που πέτυχε, δημιούργησε άπειρα προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Η ΦΑΣΗ

Ο Ολυμπιακός Βόλου, μπορεί να άξιζε τη νίκη, αλλά την πήρε χάρη σε ένα γκολ οφσάιντ. Ο Μαρτιν ήταν σε θέση οφσάιντ όταν πέτυχε το δεύτερο γκολ και ο Παναθηναϊκός, παρά την κάκιστη εμφάνιση δικαιούται να φωνάζει!

Οι συνθέσεις

ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Σέλεζι, Σανκαρέ, Τόμας, Ζαραδούκας, Αλβαρεζ, Μητρόπουλος, Μπρέσκα (91’ Ψυχογιός), Μόνχε (81’ Ντολεζάι), Σολάκης (75’ Ακόστα), Μαρτίν
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σιμάο, Γκαρσία (69’ Πετρόπουλος), Νίνης (69’ Γκοβού), Κλέιτον (46’ Καραγκούνης), Λέτο, Σισέ
Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης

---
Πηγή: sportnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News