Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός Βόλου 5-1

Ένας καταιγιστικός ΠΑΟΚ, διέλυσε τον Ολυμπιακό Βόλου με 5-1 και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν, παίρνοντας τελικά τη δεύτερη θέση στα φετινά play off...
Δυστυχώς η μεγάλη σε έκταση σημερινή νίκη δε συνοδεύτηκε από την κατάληψη της πρώτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, μιας και στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ η αεκ "έχασε εύκολα" από τον βάζελο!

Έπεσε λοιπόν η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος με τον «Δικέφαλο» να κερδίζει πολύ εύκολα στην Τούμπα, μπροστά σε 20.000 οπαδούς του τον Ολυμπιακό Βόλου με 5-1.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχτηκε σήμερα με σημαντικές...
απουσίες, αφού οι Ίβις - Έττο ήταν τραυματίες και οι Κοντρέρας - Γκαρσία -Τσιρίλο ήταν τιμωρημένοι από κάρτες με συνέπεια να μη δώσουν το παρόν στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι της σεζόν. Ο Μάκης Χάβος προσπάθησε τις τελευταίες μέρες να βρει λύσεις και να καλύψει τις θέσεις τους με παίκτες που έχουν φέτος περιορισμένo χρόνο συμμετοχής.

Έτσι στην αρχική 11άδα βρέθηκαν ο Χαλκιάς κάτω από τα δοκάρια, Λίνο, Μαλεζάς, Μπαλάφας και Σνάουτσνερ (από αριστερά προς τα δεξιά) στην άμυνα, Βιτόλο και Αρίας στον άξονα σαν κόφτες. Μπροστά τους και πάλι σε ρόλο επιτελικού ο Φωτάκης, έχοντας στα πλάγια της μεσαίας γραμμής, δεξιά τον Σαλπιγγίδη και αριστερά τον Βιεϊρίνια. Μοναδικός προωθημένος ήταν και πάλι ο Στέφανος Αθανασιάδης, σε ένα σχήμα 4-2-3-1.

O Δικέφαλος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε μόλις στο 9ο δευτερόλεπτο να ανοίξει το σκορ! Ο Λίνο μπήκε από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή σέντραρε στην καρδιά της άμυνας του Βόλου όπου ο επερχόμενος Σαλπιγγίδης πλάσαρε εύστοχα τον Γιακούποβιτς και έγραψε το 1-0.

Πριν καλά καλά προλάβει ο κόσμος να «συνέλθει» από το γρήγορο αυτό γκολ, ήρθε ο MVP της σεζόν για τον "Δικέφαλο", ο Αντελίνο Βιεϊρίνια να σημειώσει ένα καταπληκτικό δεύτερο γκολ, ένα γκολ ποίημα με σουτ κεραυνό έξω από την περιοχή. Η μπάλα καρφώθηκε στο "Γ" της εστίας, μέσα σε αποθέωση από του 20.000 και πλέον θεατές.

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε ορεξάτος στο γήπεδο οι παίκτες έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα και ο κόσμος στις εξέδρες χαιρόταν μια πολύ καλή εμφάνιση. Πίεση σε όλες τις γραμμές και καλή κυκλοφορία της μπάλας ήταν τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού στο διάστημα από την έναρξη της αναμέτρησης μέχρι τα μισά του ημιχρόνου.

Στο 25΄ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για να γίνει το 3-0 με τους Σαλπιγγίδη αρχικά και Φωτάκη στη συνέχεια να μην μπορούν να σκοράρουν από καταπληκτικές θέσεις και οι δύο. Μεγάλη ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη και στο επόμενο λεπτό όταν ο σκόρερ του πρώτου γκολ του «Δικεφαλου» σούταρε έξω από την περιοχή άουτ και ενώ ο Γιακούποβιτς ήταν εξουδετερωμένος.

Με τη συμπλήρωσε του μισάωρου ο ΠΑΟΚ είχε κάνει ήδη δύο αναγκαστικές αλλαγές. Αρχικά ο Μπαλάφας έδωσε τη θέση του στο Σαβίνι και στο 25΄ ο Χαλκιάς στον Κρέσιτς. Να σημειώσουμε ότι ο Χαλκιάς είχε εμφανίσει πρόβλημα τραυματισμού από το ζέσταμα αλλά ξεκίνησε...

Στο 39΄ο ΠΑΟΚ τριπλασίασε τα τέρματά του. Μετά από πολύ καλή προσπάθεια του Σνάουτσνερ από τα δεξιά –άδειασε με μια καταπληκτική ενέργεια τον αμυντικό- έκοψε την μπάλα την κατάλληλη στιγμή και ο Αρίας με άπιαστο σουτ την έστειλε για τρίτη φορά να αναπαυθεί στο πλεκτό...

Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, όπως ήταν λογικό ο ρυθμός έπεσε και το σφύριγμα του Γιάχου βρήκε τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 3-0 και τους πάντες να είναι ικανοποιημένοι από το σκορ και το θέαμα που πρόσφερε σε αυτό το πρώτο 45λεπτο ο Δικέφαλος.

Στην επανάληψη ο Σαλπιγγίδης ξαναχτύπησε στο 51΄, όταν με τη βοήθεια ενός αμυντικού έγραψε το 4-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη και ενώ ο Βόλος είχε προσπαθήσει νωρίτερα να μεταφέρει το παιχνίδι προς την περιοχή μας.

Όλων η προσοχή πλέον ήταν στραμμένη στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ αφού από το εκεί αποτέλεσμα εξαρτιόταν η θέση που θα έπαιρνε η ομάδα μας στην τελική κατάταξη των play off.

H επόμενη μεγάλη στιγμή του παιχνιδιού ήρθε στο 65' όταν μπήκε στο γήπεδο ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και γνώρισε από τον κόσμο την αποθέωση, Στο επόμενο λεπτό ο Βόσνιος με υποδειγματικό τρόπο πλάσαρε τον Γιακούποβιτς και έγραψε το 5-0! Οι στιγμές μοναδικές και ανεπανάληπτες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά το 5-0 η ποιότητα του παιχνιδιού έπεσε, ο ΠΑΟΚ κατέβασε στροφές και στο 82ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 5-1 με πέναλτι του Μάρτιν. Στην ίδια φάση πήρε κόκκινη κάρτα ο Σαβίνι και ο ΠΑΟΚ συνέχισε με «10».

Με τον ίδιο αριθμό ποδοσφαιριστών τελείωσε το παιχνίδι και ο Βόλος αφού στο 88΄αποβλήθηκε ο Σολάκης δεχόμενος δεύτερη κίτρινη από τον Γιάχο (την επεδίωξε).

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον κόσμο να αποθεώνει την ομάδα, όχι μόνο για τη σημερινή της νίκη, αλλά και για όλες τις καλές στιγμές που μας χάρισε φέτος κυρίως μέσα από την ευρωπαϊκή της διαδρομή!

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων βρέθηκε ο Μουσλίμοβιτς, αφού η σημερινή ήταν η τελευταία παρουσία του με τη φανέλα της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News