Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Φονικός Σεισμός 5.3 Ρίχτερ στην Ισπανια

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον σεισμό μεγέθους 5.3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Ισπανία. Ο σεισμός χτύπησε την πόλη Λόρκα, που βρίσκεται 50 χλμ, νότια της πόλης της Μούρθια.


Ο δήμαρχος της πόλης, Φραντζίσκο Χοντάρ επιβεβαίωσε τους θανάτους των τεσσάρων ανθρώπων, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Ser.
Πριν τον σεισμό των 5.3 βαθμών προηγήθηκε ένας προ-σεισμός μεγέθους 4.5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.


Το νοσοκομείο της πόλης των 91.000 κατοίκων εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους. Μέχρι στιγμής, τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι από τη δόνηση αποκολλήθηκε ένα ρολόι σε πύργο της περιοχής, ενώ πολλά ακόμη κτήρια, παλαιάς κατασκευής, έπεσαν σαν χάρτινοι «πύργοι».
Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της, καθώς την ώρα που περπατούσε καταπλακώθηκε από κομμάτι κτηρίου που αποκολλήθηκε. Ωστόσο, τα βρετανικά Μέσα ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε επτά.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 10 km.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ρώμη είχε δημιουργηθεί πανικός τις τελευταίες μέρες καθώς σύμφωνα με πρόβλεψη «συγχωρεμένου» εδώ και χρόνια «επιστήμονα» , σήμερα (11/5) θα έκανε σεισμό στην «Αιώνια πόλη»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News