Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΘΕΜΑ ARIDAIA NEWS: Μόνο 1 ΔΟΥ σε ολόκληρο το Νομό Πέλλας;

- Την κατάργηση 72 ΔΟΥ της Βόρειας Ελλάδας προβλέπει το σχέδιο της Κυβέρνησης, ενώ σε όλη τη χώρα καταργούνται 213 από τις 288 εφορίες που λειτουργούν σήμερα
- Μία μόνο ΔΟΥ στον Νομό Πέλλας, οι υπόλοιπες καταργούνται

Με την εφαρμογή του νέου μοντέλου, οι 75 εφορίες που θα παραμείνουν ανοικτές δεν θα προχωρούν σε συναλλαγές με το κοινό αφού οι φορολογούμενοι θα διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους είτε μέσω του συστήματος Taxisnet (διαδικτυακά), είτε μέσω των ΚΕΠ και οι πληρωμές θα γίνονται μέσω τραπεζών.

Το πόρισμα επισημαίνει ότι, «οι εξελίξεις αυτές θα έχουν ως κύρια ωφέλεια τη διευκόλυνση των πολιτών στη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους, καθώς η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στον χώρο της υπηρεσίας δεν θα είναι απαραίτητη».

Στο πλαίσιο της νέας δομής των ΔΟΥ όλοι οι εφοριακοί υπάλληλοι θα ασχολούνται με τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων, με την επεξεργασία των δηλώσεων και τις διασταυρώσεις στοιχείων, καθώς και με την εφαρμογή των διαδικασιών αναγκαστικής είσπραξης εσόδων στις περιπτώσεις των οφειλετών που δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τους φόρους.

Ερωτηματικό παραμένει μέχρι και σήμερα, αν μέσα στις 72 ΔΟΥ που καταργούνται, συμπεριλαμβάνεται και κάποια του Νομού Πέλλας όπως αυτή της Αριδαίας που τόσος λόγος έχει γίνει.

Αν λάβουμε πάντως υπόψη τις ανακοινώσεις της Υφυπουργού Εσωτερικών Θεοδώρας Τζάκρη, τότε η λειτουργία των εφοριών του Νομού δεν κινδυνεύει. Ωστόσο, όλα είναι αμφίβολα, ελέω κρίσης και όπως όλα δείχνουν στο Νομό Πέλλας θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της ΜΟΝΟ μία ΔΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News