Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΘΕΜΑ ARIDAIA NEWS: Περί δημοκρατικών διαδικασιών..

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο η πρόσληψη υδρονομέων για την φετινή αρδευτική περίοδο.

Το θέμα που συζητήθηκε έντονα για πολύ ώρα είναι με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των υδρονομέων από την Δημοτική αρχή.
Το θέμα ξεκίνησε μετά από ερώτηση του κ. Μπίνου αν οι προτάσεις πάρθηκαν με αποφάσεις των τοπικών Συμβουλίων.
Ο κ. Τραπεζανίδης εξήγησε ότι οι επιλογές έγιναν με όσο το δυνατόν αντικειμενικές και δημοκρατικές διαδικασίες. Όπως τόνισε καλέστηκαν οι όλοι οι πρόεδροι των τοπικών οι οποίοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους, όπου και αξιολογήθηκαν.
Αντιδράσεις υπήρξαν από την πλευρά της αντιπολίτευση αλλά και από πολλούς τοπικούς προέδρους αρκετοί εκ των οποίων...

δήλωσαν ότι διαφωνούν με τα ονόματα που αποφασίστηκαν.

Για πολύ ώρα μιλούσαν περί δημοκρατικών διαδικασιών και τέλος κατέληξαν ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά την δημοκρατία αναλόγως από ποια σκοπιά την βλέπει!!!

Ο κ. Ζέρζης πήρε τον λόγο σχολιάζοντας την διαδικασία πρόσληψης υδρονομέων λέγοντας ότι όσοι ασχολούνται χρόνια με την πολιτικοί γνωρίζουν τι σημαίνει 'διαδικασία πρόσληψης υδρονομέων με το συγκεκριμένο βασιλικό διάταγμα και όχι με το ΑΣΕΠ". Όπως είπε όλες οι δημοτικές αρχές πρέπει να συνδυάσουν τα κοινωνικά κριτήρια, το αν κάποιος είναι καλός στην δουλεία του αλλά μέσα σε αυτά μπαίνουν και οι πολιτικοί φίλοι. Άρα είναι προφανές ότι δεν πάρθηκαν αποφάσεις τοπικών συμβουλίων. Τέλος ζήτησε από το Συμβούλιο να ακουστούν οι δικές τους προτάσεις για ποιοι από τους παλιότερους υδρονομείς ήταν πολύ καλοί στην δουλειά τους ώστε να αποφασίσουν καλύτερα.

Ο Δήμαρχος κ. Πασόης απάντησε στον κ.Ζέρζη ότι αν μετρούσαμε ως μοναδικό κριτήριο την εμπειρία τότε θα αφήναμε τους περσινούς υδρονομείς και θα έληγε το θέμα. Θεωρούμε όμως ότι θα πρέπει να δοκιμαστούν καινούργια πρόσωπα στα οποία θα δοθεί ένα εισόδημα που το χρειάζονται.

Η τελευταία ένσταση ήρθε από την πλευρά του κ. Χουρσόγλου ο οποίος δήλωσε: "Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα αν εσείς ασπαστήκατε τις προτάσεις των Προέδρων. Έχω όμως μια ένσταση, φαίνεται πως λειτουργείτε βάση προσωπικών πολιτικών και όχι με τα κριτήρια που αναφέρατε."

6 σχόλια:

  1. Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΤΟ ΝΕΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ: ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ Δ.Δ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ

    ΠΟΥΣΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ---> ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΟΥΣΙΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

    ΠΕΤΡΟΣ ΟΡΜΑΝΗΣ---> ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΟΥΣΙΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ--> ΣΥΖΗΓΟΣ ΤΗΣ ΞΑΔΕΡΦΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΣΑΡΡΑΝΤΗ)

    ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΩΤΖΗΣ--> ΣΥΖΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΣΑΡΡΑΝΤΗ) ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ

    ΜΑΣΛΑΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ--> ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΑΣΛΑΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Miloun autoi p eixan udronomeis tous roufianous toys!aytoi p eixan ydronomeis tous idioud k tous idious k fusika mono pshfoforous tous!gia prwth fora proslhfthikan udronomeis apo oles tis pleures!k diamarturontai gia dhmokratia oi vasilikoteroi tou vasilews!kt allazei epitelous sthn almwpia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Leonida se rixane oi alloi apo dyo kai esy enan mono???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΝΟ-ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ!!!ΟΕΟ!! ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ.ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. re pasoi tn zerzi eleges alla esu olous tou axristous topikous ipopsifious evales ........sta nera..........kai afou zitatε ta xrostoumena tis deya parta apo tous kai kala neous oraious eklegomenous kai tous siggeneis tous pou xrostane kati xronakia ta nerakia tous ...........πχ στην αψαλο το παιζουν μαγκεσ ασ πληλωσουν ασ ειναι σωστοι κ μετε ειρωνια............πληρωστε τα νερα σου εσυ κυριε θ.................... και μετα πεσ πεσ οτι θεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. o pasois elege tn zerzi kai ti evale ola ta filarakia tou ...........4 xronia k sout k sy kirie pou to paizes k magas k pane stin apsalo ston filo sou pou exei na plirosei nera 8 xronakia tirakia ouiskakia to paizoun k sta xoria ntavatzides

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News