Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Συνέντευξη με τον Αντιδήμαρχο Αλμωπίας Τσαβδάρη Αναστάσιο

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στην εφημερίδα "ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ" ο Αντιδήμαρχος Αλμωπίας αρμόδιος για θέματα τεχνικών έργων κ. Τσαβδάρης Αναστάσιος.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Καταθέσατε τον προϋπολογισμό τεχνικών έργων και ψηφίστηκε και από την αντιπολίτευση. Θεωρείτε ότι είναι συνέχεια των έργων της προηγούμενης δημοτικής αρχής γι' αυτό και το ψήφισαν;

Το Τεχνικό Πρόγραμμα ψηφίστηκε ομόφωνα από όλη την αντιπολίτευση. Δεν θεωρώ ότι είναι συνέχεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής, όπως προβλέπει ο νέος νόμος του Καλλικράτη ένα μήνα πριν, έχουμε τις προτάσεις όλων των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων. Βάση αυτών αφού τις επεξεργαστήκαμε κρίναμε ποια έργα είναι...

...αναγκαία για την καθημερινότητα.

Ποιες οι άμεσες προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής το τρέχον διάστημα; Θα ασχοληθεί με έργα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα;

Η βάση του Τεχνικού προγράμματος είναι η καθημερινότητα, διότι δεν υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης μεγάλων έργων. Τα λεφτά τα οποία έρχονται από την ΣΑΤΑ είναι για να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητα.

Υπάρχει πιθανότητα με τη σημερινή κατάσταση, διεκδίκησης μεγάλων έργων ανάπτυξης στον Δήμο για τον μακροπρόθεσμο ορίζοντα;

Ναι, υπάρχει αυτή η προοπτική, ήδη έχουμε σκεφτεί με τον Δήμαρχο και με τους αντιδημάρχους τις ενέργειές μας και προσανατολισμός μας είναι η διαμόρφωση της παραποτάμιας περιοχής, από το δασάκι μέχρι την Ιρλανδική διάβαση της Υδραίας, είναι μια δαπάνη περίπου στα 3.500.000 εκατομμύρια. Προτεραιότητα μας είναι να αλλάξουμε το δίκτυο ύδρευσης στην πόλη της Αριδαίας, γιατί είναι με παλαιωμένες σωληνώσεις αμιάντου και πρέπει να αλλαχθούν.

Έχετε ώριμες μελέτες για να διεκδικήσετε κονδύλια μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ κ.λπ;

Υπάρχουν όσον αφορά την αλλαγή του δικτύου αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού, αυτή η μελέτη είναι ήδη στο ΕΣΠΑ και ανέρχεται στα 13.800.000 ευρώ και πιστεύουμε ότι μέσα στην δική μας 4ετιά θα μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε γιατί το περιμένουμε τόσα χρόνια.

Για τα ζητήματα αρμοδιοτήτων Παιδείας και Αθλητισμού, Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής. Υπάρχει πρόβλεψη για έργα αναμόρφωσης σε αυτούς τους τομείς, ώστε να δουν σύντομα οι δημότες βελτίωση της ποιότητας ζωής τους;

Βεβαίως ήδη έχει δημοπρατηθεί το 2ο Δημοτικό σχολείο, κάνουμε ενέργειες διότι δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος για την δημιουργία του 1ου και 2ου Γυμνασίου, είναι παλαιωμένα τα κτίσματα, διεκδικούμε το χώρο του στρατοπέδου που φιλοξενείται τώρα το 2ο Γυμνάσιο, είναι μια έκταση 13.5 στρεμμάτων. Έχουμε αποταθεί στο υπουργείο Άμυνας, διότι εκεί ανήκει και περιμένουμε απάντηση.
Επίσης υπάρχει μια πρόταση για ένα οικόπεδο του Δασαρχείου γύρω στα 12 στρέμματα, αλλά προς το παρόν έχουμε προφορική συγκατάθεση του Δασάρχη όχι γραπτή, προχωρήσαμε σε όλες της εργασίες, τοπογραφικά, τοπικό ρυμοτομικό και είμαστε έτοιμοι να στείλουμε όλα τα δικαιολογητικά στο ΣΧΟΠ.
Όσον αφορά τον αθλητισμό εμείς στο Τεχνικό Πρόγραμμα δεν κάναμε καμία πρόβλεψη, γιατί ήδη έχουμε τη διαβεβαίωση από τον κ. Ξενιτίδη, για μια προσφορά ενός κτιρίου στο χώρο που είναι το 1ο ΕΠΑΛ. Ήδη έχουμε οριοθετήσει το χώρο με τους τοπογράφους και εντός ολίγου θα ξεκινήσει μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων δωρεά του κ. Ξενιτίδη.

Στο προηγούμενο Δ.Σ. δημιουργήθηκε μια ένταση ανάμεσα στον κ. Ζέρζη όσον αφόρα το χώρο του 2ου Γυμνασίου, ο οποίος ανέφερε ότι δεν το προχώρησε γιατί θα τους παραχωρούσανε το μισό και στο υπόλοιπο θα δημιουργούνταν οικοδομές. Υπάρχει κάποια τέτοια πιθανότητα;

Επισκεφτήκαμε το ΤΕΕΘΑ και εμείς διεκδικούμε όλο το χώρο, τα 13,5 στρέμματα. Υπάρχει η πρόταση για το 50% που είναι υλοποιήσιμη άμεσα με την προϋπόθεση ότι εμείς ως δήμος θα αναλάβουμε την ευθύνη μιας νέας ρυμοτόμησης του εναπομείναντος τμήματος, των 6,5 στρεμμάτων, για να μπορούν να πουληθούν.
Ο κ. Ζέρζης ανέφερε ότι εκεί θα δοθούν αντιπαροχές για οικοδομές. Κάτι τέτοιο δεν συζητήθηκε και μάλιστα ο κ. Ζέρζης ανέφερε ότι προτείνουν να πάρουν αυτοί το μπροστινό μέρος και να δοθεί για το σχολείο το πίσω.
Δεν έγινε καμία τέτοια συζήτηση, απλώς ήτανε το 50-50 αλλά εμείς το διεκδικούμε ολόκληρο.

Τα έργα είναι ισομερώς κατανεμημένα μεταξύ των πρώην καποδιστριακών δήμων, ώστε οι δημότες του Εξαπλατάνου να μη θεωρούνται παραγκωνισμένοι;

Βεβαίως όλα τα έργα έχουν κατανεμηθεί πληθυσμιακά.

Κλείνοντας θα ήθελα να στείλετε ένα μήνυμα στους δημότες σας.

Θα ήθελα οι δημότες του δήμου Αλμωπίας να δείξουν την ανάλογη εμπιστοσύνη με αυτή που έδειξαν με τις εκλογές και να είναι σίγουροι ότι η επιλογή τους θα τους δικαιώσει. Θα ανταπεξέλθουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News