Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Μ. Καράμπελα: "Η ζωή δίχως τσιγάρο έχει καλύτερη γεύση"

Στις 31 Μαΐου κάθε έτους ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 1987 μετά από την Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας. Ο στόχος ήταν να τραβήξει την παγκόσμια προσοχή, ως προς το κάπνισμα και την εξάπλωση του ως επιδημία, επισημαίνοντας εκείνους τους παράγοντες κινδύνου για την υγεία που σχετίζονται με τον καπνό.

Το κάπνισμα αποτελεί σήμερα την πρώτη αιτία νοσηρότητας παγκοσμίως. Σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με μια σειρά από...

...παθολογικές καταστάσεις, όπως ο καρκίνος στον πνεύμονα και σε άλλα όργανα, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, τα καρδιακά νοσήματα, η περιφερική αγγειακή νόσος, η εγκεφαλική αγγειακή νόσος, κ.α.

Αν και οι επιπτώσεις του καπνίσματος είναι λίγο πολύ γνωστές ορισμένα στατιστικά συνεχίζουν να σοκάρουν. Τα στοιχεία για την Ελλάδα συνεχίζουν να είναι άκρως απογοητευτικά. Δύο στους τρεις Έλληνες και μια στις τρεις Ελληνίδες καπνίζουν κάθε μέρα , ενώ ταυτόχρονα η χώρα έρχεται πρώτη στους βαρείς καπνιστές σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο πεθαίνουν 24.000 άτομα στην Ελλάδα από αρρώστιες που σχετίζονται με το κάπνισμα.

Η Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος είναι μια ημέρα που μας υπενθυμίζει την υπέρτατη αξία της Υγείας

Με ευκαιρία την σημερινή ημέρα ας κάνουμε το πρώτο βήμα και ας δείξουμε την αποφασιστικότητα που χρειάζεται ώστε να επιτύχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής για μας και τα παιδιά μας.

Κάνε σήμερα το πρώτο και αποφασιστικό βήμα !
Γίνε ξανά ελεύθερος άνθρωπος.
Και μην ξεχνάς πως
«Η ΖΩΗ ΔΙΧΩΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ»!

Μαρία Καράμπελα
Περιφερειακή Σύμβουλος Νομού Πέλλας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News