Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση από την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας

Την Τρίτη 17 Μαΐου και 6:30 μ.μ. θα γίνει λιτανεία της ιεράς εφεστίου εικόνος Παναγίας της Ελεούσης από το μητροπολιτικό οίκημα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας κ. Ιωήλ. Η ιερά Εικόνα θα παραμείνει στον καθεδρικό ναό μέχρι την Τρίτη 24 Μαΐου. Καθημερινά το πρωί θα τελείται όρθρος με Θεία Λειτουργία και το απόγευμα στις 6:30 θα τελείται εσπερινός και παράκληση προς τιμήν της Παναγίας της Ελεούσης.

Επισημαίνεται ότι το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαΐου στις 6:30 θα τελεσθεί το μυστήριο του ιερού Ευχελαίου.

Την Τρίτη 24 Μαΐου μετά τον αρχιερατικό εσπερινό θα γίνει με επίσημη πομπή η επιστροφή της σεπτής εικόνος στο μητροπολιτικό οίκημα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:


ΤΡΙΤΗ 17 Μαΐου

6.30 μ.μ. Λιτανεία της Ιεράς Εφεστίου Εικόνος Παναγίας της Ελεούσης από το Μητροπολιτικό Οίκημα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης και Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιωήλ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 Μαΐου - Εορτή της Μεσοπεντηκοστής

7.30-10.00 π.μ. Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

6.30 μ.μ. Ιερά Παράκλησις. 9.00 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία.

ΠΕΜΠΤΗ 19 Μαΐου

6.30 μ.μ. Εσπερινός και Ιερά Πα¬ρά¬κλη¬σις.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 Μαΐου

7.00 - 9.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

6.30 μ.μ. Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 Μαΐου

7.00 - 9.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

6.30 μ.μ. Μέγας Εσπερινός.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 Μαΐου

7.00 - 10.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

6.30 μ.μ. Εσπερινός και Ιερόν Ευχέλαιον.

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 Μαΐου

7.00 - 9.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

6.30 μ.μ. Εσπερινός και Ιερά Πα¬ρά¬κλη¬σις.

ΤΡΙΤΗ 24 Μαΐου

7.00 - 9.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

6.30 μ.μ. Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιωήλ και εν συνεχεία τη συμμετοχή κλήρου και λαού επιστροφή της Ιεράς Εικόνος στο Μητροπολιτικό Οίκημα.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News