Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Η συγγνώμη της ΔΑΠ για τους πανηγυρισμούς με τα πράσινα κοτόπουλα και την φουσκωτή κούκλα

Δημόσια συγγνώμη για την απρεπή συμπεριφορά των μελών της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ στο ΤΕΙ Πειραιά, ζήτησε με επιστολή του ο γενικός γραμματέας της παράταξης. Πειθαρχικές ποινές σε δύο σπουδαστές.Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε το βιντεάκι που διέρρευσε στο διαδίκτυο, μετά την υπερίσχυση της παράταξης της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ που πρόσκειται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις φετινές φοιτητικές εκλογές.

Το βιντεάκι δημοσίευσε την Κυριακή 22/5 το News 247, ενώ πολλοί αναγνώστες ήταν εκείνοι που έσπευσαν να καταθέσουν τα αρνητικά τους σχόλια

Στο επίμαχο βίντεο, εμφανίζονται τα μέλη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, έπειτα από την καταμέτρηση ψηφοδελτίων στο ΤΕΙ του Πειραιά κατά τις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές, να πανηγυρίζουν τη νίκη τους με έναν απρεπή τρόπο, αλλά και άκρως προσβλητικό για το ύφος της παράταξης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:



Υβριστικά συνθήματα, πλαστικές κούκλες, σεξιστικά υπονοούμενα, κοτόπουλα με πράσινο χρώμα, αλλά και μία κούκλα είναι ορατά στο βιντεάκι, ενώ ήδη η ΝΔ έχει καταδικάσει επισήμως την απρεπή αυτή συμπεριφορά.

Δημόσια συγγνώμη

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ήρθε η επίσημη ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης, σε μία προσπάθεια να αποκαταστήσει εν μέρει την απρεπή εικόνα των μελών της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ στο ΤΕΙ Πειραιά, ζητώντας ουσιαστικά δημόσια συγγνώμη, αλλά και υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό που δεν αφορά στο σύνολο της παράταξης.

Στα μέλη επιβλήθηκε αναστολή του δικαιώματος της ιδιότητας του μέλους για έξι μήνες.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

"Έπειτα από μεμονωμένο ανεπίτρεπτο περιστατικό που παρατηρήθηκε κατά τη διεξαγωγή των πρόσφατων φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών στο ΤΕΙ Πειραιά, στις οποίες καταγράφηκε σημαντική αύξηση της συμμετοχής αλλά και των ποσοστών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε πείσμα πολλών, νιώθουμε την ανάγκη να ζητήσουμε συγνώμη από τη όλη τη φοιτητική και σπουδαστική κοινότητα.
Η συμπεριφορά αυτή δε συνάδει με το ρόλο και την ιστορία της παράταξης μας. 
Για το λόγο αυτό παραπέμφθηκαν ήδη δύο σπουδαστές - μέλη μας στο Πειθαρχικό Όργανο και τιμωρήθηκαν με εξάμηνη αναστολή της ιδιότητας του μέλους".

Την επιστολή υπογράφει ο Γραμματέας ΔΑΠ - ΝΔΦΚ στο ΤΕΙ Πειραιά, Γρηγόρης Αντωνάκης.

---
Πηγή: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News