Τρίτη 3 Μαΐου 2011

"Εμπαιγμός κυβέρνησης στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών"

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός κυβέρνησης, τοπικής διοίκησης στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.

Για άλλη μια φορά διακόπτεται η μεταφορά στα σχολεία εξαιτίας της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης κατά 20%. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε η οριστική διακοπή των δρομολογίων σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς και της Ημαθίας από την Πέμπτη 5 Μάη, ενώ ήδη από χθες, Δευτέρα 2 Μάη, σταμάτησαν τα δρομολόγια στην Χαλκιδική. Η πρακτική αυτή στοχεύει στο πέρασμα του κόστους της μεταφοράς των μαθητών στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας.
Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και οι επιταγές της ΕΕ και του μνημονίου θέλουν...

...την εκπαίδευση να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως επιχείρηση. Είναι μια πολιτική που κλείνει σχολεία, καταργεί το δωρεάν βιβλίο, διώχνει παιδιά από το σχολείο και εξαπλώνει την υποβάθμιση της μόρφωσης για τα παιδιά του λαού.
Ευθύνη έχει και η περιφερειακή διοίκηση της ΝΔ που συνδράμει σε αυτή την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική, την υλοποιεί και όταν δημιουργούνται τέτοια προβλήματα ξαναθυμάται τις περικοπές της χρηματοδότησης.
Ζητούμε την άμεση χρηματοδότηση με ευθύνη της κυβέρνησης για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, τόσο στην πόλη, όσο και σε χωριά.
Ουσιαστική λύση σε τέτοιου είδους προβλήματα, απαιτεί ο αγώνας για μια λαϊκή δημόσια και δωρεάν παιδεία, χωρίς επιχειρηματική δράση μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα, που θα συγκρούεται με την πολιτική ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ΕΕ για την παιδεία, αλλά και με τις απαιτήσεις της πλουτοκρατίας για το εκπαιδευτικό σύστημα.

Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News