Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ολοκληρώνεται η διάνοιξη της σύρραγγας στα Τέμπη

Ιστορική ημέρα για τα έργα στα Τέμπη η σημερινή, καθώς ολοκληρώνεται η διάνοιξη της μεγαλύτερης οδικής σήραγγας των Βαλκανίων μήκους 6 χλμ. Το «ξετρύπημα», όπως λέγεται χαρακτηριστικά, θα γίνει ακριβώς στη μέση - στα 3 χλμ. - και η τελευταία έκρηξη θα καταγραφεί στις 2 το μεσημέρι.

Η σημερινή ημέρα είναι το τέλος μιας πορείας που ξεκίνησε...

τον Αύγουστο του 2008, πριν 2 χρόνια και 9 μήνες, από τα δύο μέτωπα της σήραγγα, το Νότιο που βρίσκεται στην είσοδο της Κοιλάδας των Τεμπών και το Βόρειο που βρίσκεται στο Ομόλιο.

Όμως παρά τις γιορτές και τα πανηγύρια που θα υπάρξουν σήμερα, από αύριο Τρίτη το σύνολο των έργων στην Κοιλάδα των Τεμπών αναμένεται να βαλτώσει. Αιτία, σύμφωνα με δηλώσεις στον «Κ» της υπεύθυνης επικοινωνίας της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» κ. Ειρήνης Ζαβρίδου, αποτελεί η έλλειψη χρηματοδότησης από τις Τράπεζες. Κατάσταση που, όπως επισημαίνεται, έχει δημιουργήσει συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στις κατασκευάστριες εταιρείες.

---
Πηγή: 24wro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News