Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Μύνημα Θ. Χαρανίδη για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

H 19η Μαΐου, που με απόφαση της Βουλής των Ελλήνωντο 1994 ορίστηκε ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης για την Γενοκτονία του ΠοντιακούΕλληνισμού, αποτελεί ημερομηνία σταθμός στη σύγχρονη ιστορία μας. Την ημέρααυτή το 1919, άρχισε η δεύτερη φάση εξόντωσης του Ελληνισμού στον Πόντο, πουτραυμάτισε κάθε έννοια ανθρωπισμού και πήρε διαστάσεις εθνικής τραγωδίας.
Η τραγωδία των Ελλήνων του Πόντου, που τιμούμε την ημέρα αυτή, περιλαμβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία,που απαιτούνται από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών, για να χαρακτηριστεί ωςΓενοκτονία. Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, δίπλα στη Γενοκτονία των Αρμενίων και όλων των χριστιανικών πληθυσμώνστις αρχές του περασμένου αιώνα. Ας μην ξεχνάμε ότι η Διεθνής ΈνωσηΑκαδημαϊκών, η πλέον αρμόδια επιτροπή για την αναγνώριση των γενοκτονιών,αποφάνθηκε το 2007 ότι η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου έχει συντελεσθεί.Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε, πριν από δύο χρόνια, από τηνΤουρκία να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν.

Η μέρα αυτή επιτάσσεισε όλους τους Έλληνες την εκπλήρωση ενός εθνικού χρέους. Αποτελεί μία ακόμηευκαιρία να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι δεν θα σταθούμε σιωπηλοί και συμπαραστεκόμαστε στο Ποντιακό Ελληνισμό όπου γης, στις προσπάθειες πουκαταβάλλει για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, που θα διασφαλίζει την αποφυγή παρομοίων τραγικών γεγονότων.

Αυτό είναι και το ελάχιστο χρέος που έχουμε όλοι μας προς τις επερχόμενες γενεές.

1 σχόλιο:

  1. ΚΎΡΙΕ ΕΚΠΑΙΔΕΎΤΗΚΕ ΈΚΑΝΕΣ ΜΆΘΗΜΆ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΈΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ ΕΧΘΈΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News