Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Όσα δεν διαβάσατε αλλά... θα δείτε στο "Νησί"

Αν νομίζετε ότι σήμερα είναι το τελευταίο επεισόδειο κάνετε λάθος!!!
***Η Σοφία μαθαίνει σε ηλικία 18 χρονών ότι δεν είναι παιδί της Μαρίας.Από τότε εξαφανίζεται από την ζωή των «γονιών» της και εμφανίζεται μόνο μετά το θάνατό τους, στην κηδεία της Μαρίας και μόνο για δύο μέρες. Ουσιαστικά είναι η στιγμή που δείχνει ότι...
δεν θέλει να έχει καμιά σχέση με το παρελθόν της.

***Η Σοφία μετά από την αποκάλυψη ότι είναι παιδί της Άννας και του Μανόλη, πηγαίνει στην Αθήνα. Στην Αθήνα κάνει ένα ολόκληρο αγώνα για να βρει τον πατέρα της. Ψάχνει στους τηλεφωνικούς καταλόγους για να βρει το όνομά του. Κάποια στιγμή ανακαλύπτει μια διεύθυνση, που πιστεύει ότι εκεί βρίσκεται ο πατέρας της. Πηγαίνει στο συγκεκριμένο σπίτι και χτυπάει το κουδούνι ρωτώντας αν υπάρχει κανείς με αυτό το όνομα, η απάντηση έρχεται από ένα αντρικό στόμα και είναι αρνητική. Η φωνή είναι του Αιμίλιου Χειλάκη, δηλαδή του Μανόλη. Αυτή η σκηνή δείχνει ότι ο Μανόλης σπάει κάθε δεσμό με την αλήθεια και το παρελθόν του. Ποτέ δεν είδε το παιδί του και ποτέ δεν ξαναεμφανίστηκε στο χωριό του.

*** Στο βιβλίο κουμπάρος της Μαρίας και του Κυρίτση είναι μόνο ο Λαπάκης, ενώ στο σίριαλ γίνεται κι η Φωτεινή.

*** Σεναριακά δεν αναφέρεται πουθενά ότι ο Μανόλης είναι ο πατέρας της Σοφίας, σκηνοθετικά όμως ο Θοδωρής Παπαδουλάκης αφήνει να εννοηθεί κάτι μέσα από την επιλογή των δύο κοριτσιών που υποδύονται τη Σοφία σε μικρή ηλικία.

*** Η Αλέξις που υποδύεται την κόρη της Σοφίας δεν είναι άλλη από την Άννα, δηλαδή από την Ευγενία Δημητροπούλου.

***Στη φυλακή υπάρχει μια σκηνή, όπου ο Ανδρέας έχει μια ξεχωριστή επίσκεψη. Πηγαίνει για να τον δει και να του εκφράσει την συμπάθεια της η Σαββίνα, η μάνα της Φωτεινής, της φίλης της Μαρίας και της Άννας.

ΕΝΑ ΦΙΝΑΛΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ

Όπως σε πολλές περιπτώσεις στη σειρά ο πολύ καλός σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης, έδωσε το δικό του στίγμα πέρα από το τέλος που θα δούμε, είχε σχεδιάσει ένα ακόμη τέλος. Υπήρξε μια σκέψη να πάει η Αλέξις μόνη της

ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ

Αν νομίζετε ότι το «Νησί» ολοκληρώθηκε στον 26ο επεισόδιο, κάνετε μεγάλο λάθος... Η σειρά του MEGA συνεχίζεται για άλλα δύο επεισόδια, που θα δούμε στις 30 Μαΐου και στις 6 Ιουνίου, δηλαδή αμέσως μετά την προγραμματισμένη ολοκλήρωση της τηλεοπτικής μεταφοράς του βιβλίο της Βικτώριας Χίσλοπ. Η απόφαση αυτή προέκυψε κατά τη διάρκεια της σεζόν, μιας και ο Θοδωρής Παπαδουλάκης διαθέτει πλούσιο κι άπαικτο υλικό που θα ήταν πολύ κρίμα να πάει χαμένο και να μείνει αναξιοποίητο.

Μην ξεχνάμε ότι αντί για 45λεπτά που είναι ο καθαρός χρόνος ενός επεισοδίου, το υλικό που υπάρχει στο συρτάρι του σκηνοθέτη φτάνει για ένα 57λεπτο χορταστικό επεισόδιο. Ωστόσο, επειδή αυτό δεν μπόρεσε να γίνει αποφασίστηκε να υπάρξουν δυο συμπληρωματικά επεισόδια. Το μεν πρώτο θα εμπεριέχει σκηνές που γυρίστηκαν και μονταρίστηκαν, αλλά δεν συμπεριλήφθηκαν ποτέ σε επεισόδιο γιατί τελικά δεν κόλλαγαν. Για παράδειγμα, ο Γιώργης (Στέλιος Μάινας) μαζί με τον φίλο του τον Στέφανο (Γρηγόρη Ορφανουδάκη) ξεκουβάλησαν όλη την Πλάκα αμέτρητες φορές. Καφάσια, ψάρια κι ότι άλλο έβρισκαν μπροστά τους. Επίσης, ο Στέλιος Μάινας με την βάρκα του έκανε κουπί Πλάκα -Σπιναλόγκα όσο είναι 2 φορές η απόσταση Πειραιάς -Κρήτη και μάλιστα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Όσο για το δεύτερο επεισόδιο, αυτό είναι το making of της σειράς, πώς γυρίστηκε δηλαδή το «Νησί», η πιο ακριβή σειρά της ελληνικής τηλεόρασης όπου και θα προβληθούν σκηνές από τα γυρίσματα και την προετοιμασία που διήρκεσαν πάνω από ενάμιση χρόνο

---

Πηγή: athensmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News