Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Παρέμβαση Β. Γιουματζίδη για για τις ζημιές από την χαλαζόπτωση σε Έδεσσα και Αλμωπία

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα, 17-5-2011, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη, ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού για την κάλυψη από τις ζημιές που υπέστησαν από χαλαζόπτωση οι κερασοπαραγωγοί των περιοχών Έδεσσας και Αλμωπίας, καθώς και οι παραγωγές των μήλων και ροδακίνων.
Ειδικότερα, ο Βουλευτής τόνισε ότι ...

«ο Νομός Πέλλας αποτελεί μία περιοχή που ασχολείται κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, στηρίζοντας την οικονομία του στον πρωτογενή τομέα. Η έντονη χαλαζόπτωση, όμως, που έπληξε τις περιοχές της ορεινής Έδεσσας και Αλμωπίας χθες και σήμερα προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές στις καλλιέργειες των κερασιών, μήλων και ροδακίνων».
Γι’ αυτό το λόγο ζήτησε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να δράσει άμεσα και να δοθεί εντολή στον ΕΛΓΑ Βέροιας να ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ προκειμένου να μην υποστεί ανεπανόρθωτο πλήγμα ο αγροτικός κόσμος της περιοχής. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε σε μια αντικειμενική και ορθολογιστική εξατομίκευση των ζημιών και σε αποζημίωση αυτών το ταχύτερο δυνατόν από τον ΕΛΓΑ. Κλείνοντας τη συνάντηση του με τον Υπουργό, ο κ. Γιουματζίδης υπογράμμισε ότι θα βρίσκεται σε διαρκή επαφή και επικοινωνία με το Υπουργείο προκειμένου να λυθεί ένα ζήτημα, το οποίο θα προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην οικονομία της περιοχής. Ταυτόχρονα, τον ενημέρωσε ότι θα καταθέσει την Τετάρτη 18-5-2011 σχετική ερώτηση στη Βουλή μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

1 σχόλιο:

  1. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΕΘΕΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΡΩΤΗΣΗ;
    ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ Η ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ;
    ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News