Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Μπαμπά θέλω να παίξω τένις!!!

Έτσι ξεκινά κάποιες φορές μια μεγάλη καριέρα, ή μια ωραία συνήθεια άθλησης , μια ωφέλιμη εξάρτηση, όπως είναι ο αθλητισμός.Οι γονείς παρέχουν δυνατότητες – ευκαιρίες και ο νέος ή η νέα μπαίνουν στο γήπεδο.
Οι περισσότερες έρευνες έδειξαν ότι κατ’ αρχάς η ευχαρίστηση είναι ο κύριος λόγος της ενασχόλησης με τα σπορ .
Πέραν της ευχαρίστησης όμως γιατί πρέπει να ασχοληθώ με τα σπορ και ιδίως με το τένις ;
Οι λόγοι είναι πολλοί και θα αναφέρουμε εδώ μερικούς.


- Άτομα που παίζουν τένις 3 ώρες την εβδομάδα (σε μέτρια ένταση), μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία , σύμφωνα με το γιατρό Ralf Paffenbarger, ο οποίος μελέτησε πάνω από 10.000 άτομα για μια περίοδο 20ετών.
- Οι παίκτες του τένις σημείωσαν μεγαλύτερη ενεργητικότητα, αισιοδοξία, αυτοεκτίμηση , μικρότερη κατάθλιψη, σύγχυση, νευρικότητα και ένταση από άλλους αθλητές και μη αθλητές, σύμφωνα με τον Dr Joan Finn και συναδέλφους του από το Southern Connecticut State University.
- Καθώς το τένις απαιτεί εγρήγορση και σκέψη τακτικής , μπορεί να προκαλέσει συνδέσεις μεταξύ των νευρώνων και να συμβάλει στη συνεχή ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών, αναφέρουν επιστήμονες από το University of Illinois.
- Το τένις επιτυγχάνει καλύτερα αποτελέσματα από τα περισσότερα άλλα αθλήματα στην ανάπτυξη θετικών χαρακτηριστικών της προσωπικότητας , σύμφωνα με τον Dr Jim Gavin, συγγραφέα του “The exercise Habit”.
- Με το ανταγωνιστικό τένις καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες από το αερόμπικ ή το ποδήλατο σύμφωνα με έρευνες σχετικά με την κατανάλωση θερμίδων κατά την άσκηση.
- Φυσικά υπάρχουν και άλλοι πολλοί εξειδικευμένοι λόγοι που προκρίνουν την εξάσκηση του τένις, τους οποίους όμως θα αναφέρουμε μια άλλη φορά.
- Τι άλλο καλύτερο θα ζητούσε κανείς από ένα σπορ για το παιδί του ή και τον ίδιο συν του ότι το τένις είναι το άθλημα που το εξασκεί κανείς σε όλη του τη ζωή.
- Στην περιοχή της Αλμωπίας , χάριν του Δήμου, υπάρχουν εννιά γήπεδα τένις (3 στην Αριδαία,
5 στην Πιπεριά ,1 στους Προμάχους) στα οποία μπορεί κανείς να αθληθεί.
- Στην Αριδαία , ας μη ξεχνάμε, υπάρχει και δραστηριοποιείται ο τοπικός, μη κερδοσκοπικός όμιλος αντισφαίρισης, Ο.Α.Α. , που είναι ένας αναγνωρισμένος σύλλογος και ανήκει στην Ελληνική Φίλαθλη ομοσπονδία Αντισφαίρισης Ε.Φ.Ο.Α.
- Διαθέτει τρεις προπονητές και τα μαθήματα παραδίδονται κάθε μέρα για παιδιά από 5 ετών έως 95, στα ανοιχτά γήπεδα όταν ο καιρός το επιτρέπει, στο γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου για τα μεγαλύτερα παιδιά, και στο γυμναστήριο του Ειδικού Σχολείου Αριδαίας για τα μικρότερα παιδιά , όταν κάνει κρύο ή βρέχει.
- Φυσικά οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διευθυντές των παραπάνω Σχολείων και τον Δήμο Αριδαίας, για την διάθεση των χώρων , διότι χωρίς την ουσιαστική συμβολή τους, θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στην άσκηση των αθλητών του Συλλόγου.
- Φυσικά και δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι τον προσεχή Σεπτέμβριο ο Ο.Α.Α έχει αναλάβει την τέλεση των βαλκανικών αγώνων τένις παίδων στα γήπεδα της Πιπεριάς .
- Να είστε όλοι εκεί!
- Βάλτε λοιπόν τη φόρμα σας και ραντεβού στα γήπεδα .
- Ελάτε να παίξουμε, να διασκεδάσουμε και να αθληθούμε για καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής.

Πηγές : TennisSociety magasine

Πρίτσκας Πέτρος
Mini-Tennis Coach-Διαιτητής I.T.F

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News