Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Ο Δ. Πασόης για τις κατασχέσεις, τα χρέη & το μέγεθος του δανείου

ΘΕΜΑ ARIDAIA NEWS
Συναντήσαμε τον Δήμαρχο Αλμωπίας στο γραφείο του και μας μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα του τόπου. Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη η οποία απαντά σε πολλά ερωτήματα όλων των δημοτών της Αλμωπίας.

Συνέντευξη στους Νικολέτα Βαφειάδου - Σταύρο Βαφειάδη & στο Aridaia News

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ
"Είναι αλήθεια πως έγιναν κατασχέσεις χρηματικών ποσών από τα ταμεία της ΔΕΥΑ και από τον τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Αλμωπίας στην Εμπορική Τράπεζα. Πρόκειται για κάποιες εντολές πληρωμών. Δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι συγκυρία, σύμπτωση αλλά όλα εμφανίστηκαν τώρα. Πληθώρα αγωγών και διαταγών πληρωμών.
Η κατάσχεση από την Εμπορική αφορούσε ένα μεγάλο έργο που έγινε το 2006. Ο εργολάβος ζητούσε, λόγω αναθεώρησης τιμών, κάποιο επιπλέον ποσό το οποίο δεν αναγνώρισε ο πρώην Δήμος Εξαπλατάνου.
Πρόκειται για μια νομότυπη διαδικασία για την οποία είχαμε ενημερωθεί. Έχουν συσσωρευτεί τόσα χρέη που αναθέτω κάθε μέρα στην Οικονομική Επιτροπή να ασκήσουμε ένδικα μέσα κατά αγωγών και διαταγών πληρωμής. Λογικό είναι ο καθένας που έχει κάποια απαίτηση να την διεκδικεί, αλλά ζητάμε να δείξουν κατανόηση. Έχουμε οφειλές...


...7 εκατομμυρίων ευρώ και αγωγές 1 εκατομμυρίου ευρώ. Αναγνωρίζουμε τις οφειλές, είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε αλλά πρέπει να κάνουμε ένα πλάνο. Σκοπεύουμε να έρθουμε σε επαφή με όλους τους πιστωτές ώστε να δείξουμε την καλή μας διάθεση".

ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΛΗΨΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ
"Σκεφτόμαστε την λήψη δανείου ως λύση. Υπολογίζουμε ότι θα κυμαίνεται στα 2 - 2,5 εκατομμύρια ευρώ".


ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΟΖΑΡ
"Αν και τα χρέη που αναφέραμε στο Δ.Σ ήταν 1.226.000 ευρώ τελικά είναι μεγαλύτερα κατά 200.000 ευρώ. Με την διοίκηση των Λουτρών έχουμε βάλει ένα πλάνο εξυγίανσης, να μειώσουμε τις υποχρεώσεις ενώ ταυτόχρονα πρέπει να δώσουμε μια αναπτυξιακή τροχιά. Τα χρέη οφείλονται σε κακοδιαχείριση και άσκοπες δαπάνες. Όταν π.χ. σε δύο χρόνια οι αμοιβές προσωπικού φτάνουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ είναι υπέρογκο ποσό. Υπάρχει πολιτική βούληση δική μου και όλων των συνεργατών μου να προχωρήσουμε την έρευνα σε βάθος. Αν διαπιστωθούν εκκρεμής ενέργειες θα ακολουθήσει την δικαστική οδό. Πρόκειται να δημοσιεύσουμε όλες τις προμήθειες των δύο τελευταίων ετών ώστε ο κόσμος να κρίνει".

ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΑ
"Υπάρχει τεράστιο "άνοιγμα" στην επιχείρηση της ΔΕΥΑ. Υπάρχουν υπόνοιες ότι έγιναν ενέργειες χωρίς να ακολουθηθούν οι τυπικές και νόμιμες διαδικασίες. Τα χρέη είναι 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι απαιτήσεις είναι 1 εκατομμύριο ευρώ. Άρα, δεν μιλάμε για μια πλήρως ανταποδοτική επιχείρηση. Έχουμε αποκλείσει την αύξηση τελών καθώς διανύουμε μια δύσκολη εποχή για τους καταναλωτές. Ίσως η νέα Διοίκηση να προχωρήσει σε κάποια μορφή δανείου ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει και να καλύψει κάποιες οφειλές προς εργαζομένους".

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 
"Σκοπεύουμε να δημοσιοποιήσουμε τα χρέη των προηγούμενων δημοτικών αρχών από το 2003 μέχρι και το 2010. Τα χρέη θα αναφερθούν ανά δημαρχιακή περίοδο και για τους δύο τέως Δήμους".

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
"Αν και το χρέος που "κληρονομήσαμε" είναι τεράστιο, είναι προτεραιότητα μας η ανάπτυξη του τόπου, καθώς μόνο αυτή θα μας βγάλει από την οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Θα ρίξουμε βάρος στον αγροτικό τομέα αλλά και στην ανάπτυξη των Λουτρών. Από τα Λουτρά δεν ωφελείται μόνο το Λουτράκι ή η Όρμα, αλλά όλη η Αλμωπία. Θα δώσουμε διέξοδο στους τουρίστες να επισκεφτούν και άλλους προορισμούς όπως τον Αρχάγγελο, τους Προμάχους, την Χρυσή κτλ. Θέλουμε να δώσουμε μία ισόρροπη ανάπτυξη".

ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ
"Είχαμε μια συνάντηση με το Υπ Πολιτισμού όπου μας ζητήθηκε να συντάξουμε μια μελέτη με τις ελλείψεις που υπάρχουν καθώς και για τα θέματα ασφαλείας του σπηλαίου Λουτρών. Υπολογίζουμε σε 6μήνες να έχουν γίνει η απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να ξαναγίνει επισκέψιμο.
Θα εκπονήσουμε ένα σχέδιο ώστε να δούμε πως θα αξιοποιήσουμε το παλιό ξενοδοχείο "ΑΥΡΑ". Πρόκειται για ένα πολύ ωραίο κτήριο το οποίο θα μπορούσε να λειτουργεί ως ξενοδοχείο".

15 σχόλια:

  1. pragmatika endiaferonta ola auta pou mas leei o k. dhmarxos. omws giati den mas exhgei kai ti skopevei na kanei gia na exalhpsei ta provlhmata (ektos apo thn efkolh lysh toy daneiou)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑ ΤΙ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ!! ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ ΤΑ ΠΕΡΝΑΜΕ! ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στην περιπτωση του δημου μασ δεν χρειαζεται δάνειο, άλλα χρειάζεται να κάνουμε προσευχές από το πρωί μέχρι το βράδυ μήπως και μας λυπηθεί ο θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mmmmmmmmmmmmmmmmmmm...... tha katareusw...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετρημένος και προσγειωμένος ο Δήμαρχος. Αν έχουν γίνει ατασθαλίες στο παρελθόν που υπονόμευσαν το μέλλον της Αλμωπίας προς όφελος 2-3 αντιδημάρχων και 4-5 εργολάβων, να κινηθεί ο Δήμος όχι μόνο ποινικά, αλλά και αστικά. Δεν μπορεί ένας πρόεδρος ή ένας αντιδήμαρχος με θητεία 3-4 χρόνια να χρέωσε το Δήμο και τώρα να είναι στο σπιτάκι του και να χαίρεται τις μίζες του ανενόχλητος. Σ' αυτούς να πάει ο δικαστικός επιμελητής και να τους κατασχέσει τα σπίτια και τα αυτοκίνητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΗ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΜΗΠΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑ: ΣΤΙΣ 4-5-2011 ΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΔΕΥΑ κ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ κ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ Η ΔΕΥΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ. Ο κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ [πρόεδρος επί δημαρχίας ΜΠΙΝΟΥ] ΑΘΩΩΘΗΚΕ,ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΟΛΑ ΟΣΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΚΑΙ Ο κ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ [προεδρος επί δημαρχίας ΖΕΡΖΗ] ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΚΑΙ "ΠΟΙΟΤΗΚΟ" ΝΕΡΟ. ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ (4)ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΑΝ,ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΑΜΕ. ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΛΕΞΗ: Ν-Τ-Ρ-Ο-Π-Η ΤΟΥΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΖΕΡΖΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΣΟΗ ΗΣΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΕΠΙ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΕ; ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ; ΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΑΡΕΔΩΣΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΜΩΠΕΣ; ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΕΣΥ ΤΟΤΕ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "ΑΥΡΑ". ΧΑΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ ΕΣΟΔΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ. ΠΑΣΟΗ,ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕΣ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ ΝΑΙ ¨Η ΟΧΙ; ΑΝ ΝΑΙ, ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ; ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΣΟΥ [ΜΠΙΝΟΣ], ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ. ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ! ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ,ΠΡΙΝ, ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δημητρη Πασοη προχθες στο δημοτικο συμβουλιο (ημουν εκει) εβγαζες σπυρακια για καποια παλια δανεια! Σημερα πας για δανειο; ρε πως αλλαζουν οι καιροι!!!!!! Πολυ γρηγορα αλλαξες αποψη.κ.Πασοη πρεπει να σκεπτεσαι πρωτου μιλησεις,μη λειτουργεις παρορμητικα!!!!! Κανεις σοβαρα λαθη οταν πιεζεσαι.Κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Oloi parakalane na mpoune sta loutra...To imeromisthio einai 40 eurw kai ante pes autoi dn dimiourgisan to provlima giati ta doulepsan...Ta erga pou eginan sta xartia?? Oi kwnoi stin karmaniola pou kostisan xiliades eurw kai akoma sizitame gia autous...Eleosss piaaa....Otan se enan mikro dimo ginontai tosa lathoi,spatales kai klepsies min aporeite giati i ellada paei kata diaolou......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΑ ΤΟΝ 10:05 μ.μ ΕΠΙ ΚΟΦΤΕΡΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΥΡΑ,Ο ΠΑΣΟΗΣ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΔΙΩΡΘΩΣΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ; ΠΡΩΤΑ,ΔΗΜΗΤΡΗ ,ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΣ.ΕΤΣΙ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΣΟΥ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ; ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΖΕΡΖΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ.ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!ή ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΖΕΡΖΗΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΔΑΝΕΙΟ.ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΤΑΦΗΣΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. OPWS TA LEEI O 3.29,OUTE ERGO AFHSE OUTE LEFTA STON DHMO H DHMARXEIA ZERZH.
    KAI EXOUN TA MOUTRA KAI MILANE.

    AISXOS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. DEN ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΝΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News