Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Δολοφονική επίθεση κατά Ερντογάν

Φονική ενέδρα έστησαν άγνωστοι την Τετάρτη στην αυτοκινητοπομπή του Ταγίπ Ερντογάν μετά από προεκλογική ομιλία του στην επαρχία Κασταμονού στον Εύξεινο Πόντο. Ένας αστυνομικός νεκρός, και δύο τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός.
Οι άγνωστοι, φαίνεται ότι είχαν ως στόχο...

τον ίδιο τον τούρκο πρωθυπουργό, και είχαν στήσει ενέδρα στους πρόποδες του βουνού Ιλγκάζ. Ωστόσο, ο Ερντογάν είχε φύγει με ελικόπτερο πριν σημειωθεί η επίθεση, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Όταν η αυτοκινητοπομπή έφθασε στο σημείο άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα ενώ πέταξαν και χειροβομβίδες με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός.

Μία από τις χειροβομβίδες χτύπησαν προπορευόμενο αστυνομικό όχημα που τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ οι φρουροί του Ερντογάν και οι αστυνομικοί της περιοχής αντάλλαξαν πυρά με τους τρομοκράτες.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο τούρκος πρωθυπουργός καταδίκασε την τρομοκρατία και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θανόντος αστυνομικού.

Οι τρομοκράτες διέφυγαν, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους.

Υπονοούμενα Ερντογάν για ανάμιξη του PKK
Απευθυνόμενος στους οπαδούς του ΑΚP στην Αμάσεια, ο Ερντογάν δήλωσε ότι "οι τρομοκράτες επειδή αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματά τους μέσω της κάλπης, επιλέγουν να πετύχουν ό,τι επιθυμούν μέσω επιθέσεων."

Ο Tούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το κόμμα του "δεν θα επιτρέψει τη διαίρεση της Τουρκίας, και ότι κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να αποφύγει μία σύγκρουση μεταξύ του πληθυσμού των 74 εκατομμυρίων τούρκων υπηκόων."

Αναλυτές εκτιμούν ότι με τα παραπάνω σχόλια ο Ερντογάν υπονοεί ότι την επίθεση έχει ενορχηστρώσει το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News