Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Φυγαδεύουν τους βουλευτές από τον Εθνικό Κήπο!!!

Σε εξέλιξη βρίσκεται για έβδομη συνεχόμενη ημέρα η κινητοποίηση των «Αγανακτισμένων», που είναι ίσως από τις πιο έντονες σε παλμό αλλά και από τις πιο πολυπληθείς των τελευταίων ημερών. Χιλιάδες κόσμου έχουν κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος, η οποία γέμισε αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η αντίστοιχη αντιμνημονιακή εκδήλωση στα Προπύλαια. Ο κόσμος διαρκώς αυξάνεται και η διαδήλωση θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες σε όγκο από την ημέρα που ξεκίνησε το κίνημα, μετά από εκείνη φυσικά της Κυριακής. Μάλιστα, για πρώτη φορά διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών στην Βασ. Σοφίας και έφτασαν μέχρι την πλάγια είσοδο της Βουλής, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν μέσα σε αυτήν μέλη του Κοινοβουλίου που δεν μπορούν να φύγουν!!! Το αποτέλεσμα είναι...

να φυγαδεύονται αυτήν την ώρα με επιχείρηση της Αστυνομίας από τον Εθνικό Κήπο.

Μικροί και μεγάλοι, άλλοι κρατώντας πλακάτ, άλλοι με τις κατσαρόλες τους και μερικοί έχοντας ακόμα και... βουβουζέλες, έχουν σπεύσει στο καθιερωμένο ραντεβού των πολιτών που αντιτίθενται στο μνημόνιο. Μάλιστα, απόψε άλλαξε το σύνθημα και στο κεντρικό πανό που βρίσκεται μπροστά στην Βουλή. Εκεί δεν αναγρέφεται πλέον η συμπαράσταση προς τους ισπανούς ομοϊδεάτες του κινήματος αλλά ότι «δεν θα φύγουμε αν δεν φύγουν κυβέρνηση, τρόικα, μνημόνιο».

Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει η συνέλευση που καθημερινά διεξάγεται, ως μια άλλη... εκκλησία του δήμου της άμεσης δημοκρατίας, στην οποία ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να λάβει τον λόγο και να σχολιάσει την προσωπική αλλά και εθνική κατάσταση. Ο παλμός είναι έντονος και τα συνθήματα για ακόμα μια φορά ζητούν από τους πολιτικούς την άμεση απόσυρση του μνημονίου και των μέτρων λιτότητας που έχουν ψηφιστεί ή πρόκειται να ψηφιστούν.

Τα κόμματα και πάλι απουσιάζουν, όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί κανένας δεν τα αφήνει να εμπλακούν σε αυτήν την αυθόρμητη προσπάθεια που οργανώνεται καθημερινά μέσω του facebook. Παράλληλα, η διαμαρτυρία κυλά για ακόμα μια φορά σε ειρηνικά πλαίσια, καθώς δεν έχουν παρεισφρήσει ούτε αυτήν την φορά ταραξίες. Και ούτε πρόκειται, αφού υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης σε κάθε γωνιά, με αποτέλεσμα η παρουσία της αστυνομίας να είναι και πάλι διακριτική και σε σχετική απόσταση από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών.

---
Πηγή: star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News