Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Βέροια: Επικείμενη φυγή του Πανεπιστημιακού Τμήματος!

Η απόφαση «βόμβα» της Κοσμητείας του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Βέροιας για απομάκρυνση του από την πρωτεύουσα της Ημαθίας και η ενσωμάτωσή του στη Θεσσαλονίκη, ήταν η είδηση που βγήκε από τη δήμαρχο Βέροιας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης
Αναβολή για τραπεζοκαθίσματα και αυθαίρετες κατασκευές

Στην αρχή της συνεδρίασης η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου είπε πως το τακτικό θέμα της συνεδρίασης αφορούσε το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων και το θέμα των αυθαίρετων κατασκευών. Πρότεινε την αναβολή του θέματος για την επόμενη εβδομάδα, διότι όπως είπε προέκυψαν πολύ σοβαρά έκτακτα θέματα. Αφορούν την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Βέροιας, τη συγχώνευση του σχολείου της Σφηκιάς και την «φυγή» του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Βέροιας.


Για το θέμα της συγχώνευσης του σχολείου της Σφηκιάς με αυτό των Ριζωμάτων, δήλωσε ότι δεν συνάδει με τη φιλοσοφία του «Καλλικράτη» για την Παιδεία, «ζητάμε τα πράγματα να μείνουν όπως έχουν», είπε. Για το θέμα του Νοσοκομείου Βέροιας διάβασε την επιστολή των γιατρών του Νοσοκομείου και περιέγραψε τα όσα ειπώθηκαν στην έκτακτη σύσκεψη που προηγήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

«Βόμβα»

Η «βόμβα» όμως «έσκασε» για το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Βέροιας καθώς όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος συνεδρίασε δυο φορές η κοσμητεία του τμήματος και αποφάσισε την κάθοδο του τμήματος στη Θεσσαλονίκη. Η κ. Ουσουλτζόγλου έκανε μια αναδρομή στο θέμα αυτό λέγοντας ότι στόχος των εκάστοτε δημοτικών αρχών ήταν η ανάπτυξη πανεπιστημιακών τμημάτων. Υπενθύμισε ότι εκτός από το Πανεπιστημιακό Τμήμα υπάρχει και Σχολή Μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας στο Πανόραμα, αλλά και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Επιστήμης του Διαδικτύου.

«Αντιρρησίας»

Πρώτος πρόεδρος του τμήματος ήταν ο κ. Ροδολάκης και στη συνέχεια ο Βεροιώτης Νίκος Καλογήρου ο οποίος όπως είπε κατάφερε να ανεβάσει το τμήμα και σήμερα να βρίσκεται σ’ ένα πολύ καλό επίπεδο. Μετά από μια συγκυρία, όπως είπε όμως, την προεδρία του τμήματος ανέλαβε ο πρύτανης κ. Μηλόπουλος και αυτός μη μπορώντας να ανταποκριθεί λόγω πολλών υποχρεώσεων παρέδωσε την προεδρία στον κ. Γρηγόρη Καυκαλά, ο οποίος όπως τόνισε η δήμαρχος, είναι ένας από τους «αντιρρησίες» για την ύπαρξη του τμήματος στη Βέροια.

«Θίγονται οικονομικά συμφέροντα»

Συνέχισε λέγοντας πως η κοσμητεία του τμήματος συνεδρίασε τόσο τη Μεγάλη Εβδομάδα όσο και το πρωί της Δευτέρας και αποφάσισε και τις δυο φορές την απομάκρυνση του τμήματος από τη Βέροια και την ενσωμάτωσή του στις εγκαταστάσεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη. Ανέφερε επίσης πως μέχρι τώρα ο δήμος Βέροιας έχει δώσει 1.300.000 ευρώ για το πανεπιστημιακό τμήμα και προσπαθούσε πάντα να βρει λύσεις σε όποιο πρόβλημα υπήρχε. «Δυστυχώς εδώ υπάρχουν συντεχνιακά θέματα των καθηγητών. Βλέπετε η Βέροια είναι πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη, η βενζίνη είναι όμως πλέον πολύ ακριβή και γι’ αυτό θίγονται οικονομικά συμφέροντα», είπε χαρακτηριστικά.

«Διεκδικούμε όλη την Πολυτεχνική Σχολή»

Πάντως η δήμαρχος Βέροιας διευκρίνισε πως η απόφαση για απομάκρυνση του τμήματος δεν είναι για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αλλά για την επόμενη χρονιά, ενώ όπως είπε την Πέμπτη συνεδριάζει η Σύγκλητος του ΑΠΘ και γι’ αυτό το θέμα και πρότεινε να είναι παρόντες η δημοτική αρχή και φορείς της Ημαθίας. Η κ. Ουουλτζόγλου είπε ακόμη, ότι η Βέροια διεκδικεί όχι μόνο τη διατήρηση του Πανεπιστημιακού Τμήματος αλλά την έλευση όλης της Πανεπιστημιακής Σχολής στη Βέροια. Παράλληλα προχωρά τις διαδικασίες για παραχώρηση 5,5 στρεμμάτων από το Υπουργείο Άμυνας για να στεγασθεί και δεύτερο τμήμα (Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Στατιστικής), ενώ σε περίπτωση «φυγής» του τμήματος δήλωσε αποφασισμένη να διεκδικήσει το 1.300.000 ευρώ που έδωσε στο Πανεπιστήμιο, αλλά και τις εκτάσεις που παραχώρησε. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα με τους φορείς να συμφωνούν πως την Πέμπτη θα πρέπει να γίνει παρέμβαση της δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Α.Π.Θ.

---
Πηγή: maknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News