Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Πέρασε το πρώτο τεστ με... 155!

Η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης και από τους 155 βουλευτές της, καταφέρνοντας να περάσει το «πρώτο τεστ» χωρίς απώλειες και διαρροές.

Απομένει τώρα η ψηφοφορία - σε λίγες ημέρες - για το Μεσοπρόθεσμο.
Χθες σε υψηλούς τόνους ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η συναίνεση δείχνει προς το παρόν να μπαίνει στον «πάγο», μετά την έντονη...

αντιπαράθεση που είχε ο πρωθυπουργός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το κλίμα ήταν τεταμένο σε τέτοιο βαθμό που αρκετές φορές ο πρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε να διακόψει την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος του απαντούσε από το βήμα της Βουλής. Ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και τόνισε πως ούτε οι Ευρωπαίοι συμφωνούν με το πρόγραμμα της ΝΔ.

Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε εκ νέου εκλογές για να λάβει την αρνητική απάντηση του πρωθυπουργού, ο οποίος τον κάλεσε να συναινέσει. «Δεν συναινούμε στο λάθος» επέμεινε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας

Με τις θετικές ψήφους ολόκληρης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, 155 «ναι», έλαβε την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου η κυβέρνηση λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Πιο συγκεκριμένα, στην ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ψήφισαν 298 βουλευτές, εκ των οποίων 155 «ναι» και 143 «όχι».

---
Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News