Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Όριο τα 30 λεπτά θέτουν οι ροδακινοπαραγωγοί

Τιμή πάνω από 30 λεπτά το κιλό αποφάσισαν αν διεκδικήσουν φέτος οι παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου, αλλιώς δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε εκριζώσεις.Αυτά τονίστηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μακροχώρι Ημαθίας, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, σε μια πρωτοβουλία της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών.
Όπως αναφέρθηκε κατά τη σύσκεψη, επειδή φέτος η παραγωγή ροδάκινου...

είναι πολύ μικρή και τα αποθέματα σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, θα πρέπει η τιμή να είναι υψηλότερη από τα 30 λεπτά το κιλό, ώστε να εξασφαλίσουν και οι παραγωγοί ένα αξιοπρεπές εισόδημα.

Οι παρευρισκόμενοι στηλίτευσαν την απουσία των προέδρων των συνεταιρισμών από τη συγκέντρωση και δήλωσαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την ελάχιστη βιώσιμη τιμή για το προϊόν και την εκμετάλλευσή τους.

«Πρέπει να το πιστέψουμε πρώτα εμείς για να το πετύχουμε» υποστήριξε ο Τάσος Χαλκίδης και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να πεισθούν και οι πρόεδροι των συνεταιρισμών για να μην πουλήσουν σε χαμηλές τιμές.

«Ας το σκεφτούν καλά οι κύριοι βιομήχανοι φέτος και να προχωρήσουν σε μια γενναία αύξηση της τιμής. Δεν έχουν καμιά δικαιολογία φέτος και θα είναι οι κύριοι υπεύθυνοι -αυτοί και οι πρόεδροι των συνεταιρισμών- για την οριστική ταφόπλακα που θα μπει στο προϊόν σε περίπτωση που δώσουν μια μη βιώσιμη τιμή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Βράνας, πρόεδρος της διαπραγματευτικής ομάδας γνωστοποίησε ότι έγιναν τέσσερις συναντήσεις με την ΕΚΕ αλλά σε καμιά οι βιομηχανίες δεν πρότειναν τιμή. Ο κ. Βράνας κάλεσε τους ροδακινοπαραγωγούς να μην πουλήσουν σε χαμηλές τιμές για μπορέσουν στο τέλος να πετύχουν το στόχο τους.

---
Πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News