Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΘΕΜΑ ARIDAIA NEWS: Άνοιξε ο δρόμος για την 2η επέκταση του ΧΥΤΑ Αλμωπίας

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ!

Μία ευχάριστη εξέλιξη ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. Ο Δ. Πασόης έκανε γνωστό ότι ξεπεράστηκαν τα κολλήματα που προέκυψαν στην 2η επέκταση του ΧΥΤΑ Αλμωπίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Πασόης δήλωσε:

"Η εμπλοκή στο θέμα της 2ης επέκτασης του ΧΥΤΑ ξεπεράστηκε. Είμαστε έτοιμοι να δημοθετήσουμε το έργο. Είναι μία προσπάθεια που ολοκληρώνεται και δείχνει την αποφασιστικότητα μας να...


...υλοποιήσουμε όλα τα μεγάλα έργα".

4 σχόλια:

  1. ένα μεγάλο μπράβο στο Ζαχαριάδη το Κώστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλο μπράβο γιατί;
    Για την σωστή διαχείριση που γίνονταν και γίνεται στον ΧΥΤΑ;
    Επειδή οι ΧΥΤΑ είναι ξεπερασμένοι σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο;
    Επειδή δεν εξασφάλισαν κανένα ανταποδοτικό όφελος σε αυτό τον άμοιρο τόπο της Χρυσής;
    Ή επειδή πρόσφεραν και προσφέρουν αποκλειστικά και μόνο έμμισθες υπηρεσίες;
    al...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίτροπος Περιβάλλοντος: Εσχατη λύση οι ΧΥΤΑ
    Του ΝΙΚΟΥ ΡΟΥΣΣΗ
    Στρώνοντας το... χαλί, για το τι πρόκειται να «σούρει» σήμερα, στην Αθήνα, στους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, για την πολιτική που ακολουθούν στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο επίτροπος Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.
    Ποτότσνικ χαρακτήρισε έσχατη λύση το χτίσιμο ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ σ' όλη την Ελλάδα, απαντώντας, προχθές, αργά το βράδυ, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.
    Δικαιώνοντας, με την απάντησή του, τη σθεναρή αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας και άλλων περιοχών της Ελλάδος, που αντιτίθενται στην κατασκευή ΧΥΤΑ στις περιοχές τους, ο επίτροπος, σημείωσε ότι «θα πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει και πέρα από αυτή την επιλογή διαχείρισης αποβλήτων, να ξεφύγει από τους ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ και να φτάσει σε πιο σύγχρονες μεθόδους που βασίζονται στην ανάκτηση και την ανακύκλωση».
    Διευκρίνισε, ακόμη, ότι "η πρόληψη των απορριμμάτων είναι η πιο επιθυμητή λύση, μετά έρχεται η ανακύκλωση, η επαναχρησιμοποίηση και άλλοι τρόποι ανάκτησης, με τελευταία και έσχατη λύση την Υγειονομική ταφή (ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ)».
    Αρα, κατέληξε ο κ. Ποτότσνικ, η υγειονομική ταφή, που είναι η έσχατη λύση, θα πρέπει να θεωρείται από το κράτος μέλος η λιγότερο επιθυμητή λύση, συμπληρώνοντας ότι «η πιο φτηνή και πιο εύκολη μέθοδος είναι η διαλογή στην πηγή για να διαχωρίζονται τα υλικά και οι πρώτες ύλες από τα απορρίμματα».
    Και για να μη μείνει καμία αμφιβολία για τις θέσεις που θα αναπτύξει, σήμερα, στους αρμόδιους υπουργούς, ο επίτροπος Περιβάλλοντος της Ε.Ε. υπογράμμισε ότι «στην περίπτωση της Ελλάδας είναι απαραίτητο να μειωθεί η υγειονομική ταφή και να αυξηθεί η ανακύκλωση με χωριστή αποκομιδή και διαλογή στην πηγή. Αυτό θα πρέπει να θεωρηθεί ευκαιρία, γιατί μπορεί να δημιουργήσει και θέσεις απασχόλησης σε όλη τη χώρα».
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=265926
    al...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΣΟΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΧΩΜΑΤΟΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΟΡΟΪ; ΠΑΣΟΗ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΒΔΑΡΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΤΕ. ΕΡΓΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ; ΠΑΣΟΗ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ! Ο ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΗΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΠΙΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ; ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ,ΠΑΣΟΗ, ΤΣΑΒΔΑΡΗ,ΚΛΕΙΣΟΥΡΗ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΤΑΠΙΑΝ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΣΑΒΔΑΡΗΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News