Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Περιβαλλοντική δράση από τον Δήμο Αλμωπίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, ο δήμος Αλμωπίας πραγματοποίησε δεντροφύτευση, καθαρισμό αλλά και βάψιμο της γέφυρας στην είσοδο της τοπικής κοινότητας Εξαπλατάνου, την Κυριακή 5 Ιουνίου, με τη συμμετοχή δημοτικών και τοπικών συμβούλων, πολλών μαθητών και απλών πολιτών.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ευαισθητοποιήσει όλους τους πολίτες, μέσω της συμμετοχής τους στην προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να ωθήσει τον καθένα ξεχωριστά να αναλάβει προσωπική δράση για το περιβάλλον και να ενεργήσει...

με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

Η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Η ημέρα θεσπίστηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1972 από τη Γενική Συνέλευση του OΗΕ με στόχο να υπενθυμίσει στους ανθρώπους ότι η ανάπτυξη και το περιβάλλον είναι δύο έννοιες που αλληλοσυμπληρώνονται.

Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας πολιτικής για το περιβάλλον είναι αναγκαίος .Ο Δήμος οφείλει να προωθεί τον εθελοντισμό, να διασφαλίζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο οι διάφορες περιβαλλοντικές οργανώσεις θα μπορέσουν να αναπτυχθούν και να υποστηρίζει όλες τις οικολογικές δράσεις. Η συμμετοχή των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος κρίνεται απαραίτητη, αφού πολιτισμός και περιβάλλον βρίσκονται σε μια συνεχή διάδραση. Το πράσινο είναι πηγή πλούτου, υγείας και ομορφιάς. Αξίζει λοιπόν, να το προστατεύουμε.

Στόχος του Δήμου Αλμωπίας είναι να κάνει την ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας πιο καθαρή, πιο πράσινη και περιβαλλοντικά πιο ευαισθητοποιημένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News