Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Θ. Τζάκρη: Προκηρύχθηκε το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Η Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κα Θεοδώρα Τζάκρη, με αφορμή το γεγονός ότι το ΙΝΕ Κεντρικής Μακεδονίας της ΓΣΕΕ, παράρτημα Βέροιας, θα ξεκινήσει να δέχεται τις προτάσεις των φορέων που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που εκπονείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού 2007- 2013» και προκηρύχθηκε στις 2/6/2011, απέστειλε επιστολές προς όλους τους δικαιούχους φορείς που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, να καταθέσουν τις προτάσεις τους, τις αμέσως επόμενες ημέρες, με τη μορφή του Επιχειρησιακού Σχεδίου, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία απορρόφησης εργαζομένων.
Πιο συγκριμένα...

...μέσα από το πρόγραμμα θα καλυφθούν 700 θέσεις απασχόλησης στο νομό Πέλλας στους τομείς: επεμβάσεις σε δημόσιους και δημοτικούς χώρους, περιβάλλοντος, πολιτιστικής κληρονομιάς, σχολείων-παιδικών σταθμών και κοινωνικής πολιτικής.
Οι Ωφελούμενοι που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ, ενώ η μέγιστη διάρκεια της απασχόλησης θα είναι 5 μήνες εντός ενός έτους. Η επιλογή, η πρόσληψη και η πληρωμή γίνεται από τους Δικαιούχους Φορείς Απασχόλησης, στην προκειμένη περίπτωση το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, με βάση τις ανάγκες για κοινωφελή έργα που θα έχουν οι συμπράττοντες φορείς, Δήμοι και λοιπά νομικά πρόσωπα, που θα συνάψουν μνημόνια συνεργασίας μαζί τους.
Οι Δήμοι, τα νομικά τους πρόσωπα και άλλοι φορείς που έχουν κοινωφελή δραστηριότητα, πρέπει να ετοιμάσουν τις δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα που θέλουν να εντάξουν στο πρόγραμμα, ώστε να αξιοποιηθεί ο χρόνος και να απορροφηθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα οι θέσεις εργασίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News