Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Θετική αντίδραση από τις Βρυξέλλες


Με σχεδόν ταυτόχρονες ανακοινώσεις η Κομισιόν, η προεδρία του Συμβουλίου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η καγκελαρία καλωσορίζουν την υπερψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής.

Στην κοινή τους ανακοίνωση Μπαρόζο και Βαν Ρομπέι επισημαίνουν ότι η χώρα έκανε σήμερα ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και των αναπτυξιακών διαρθρωτικών αλλαγών. Έκανε όμως και ένα ζωτικής σημασίας βήμα μακριά από το πολύ σοβαρό σενάριο της χρεοκοπίας. Ήταν μία ψήφος εθνικής ευθύνης. Αύριο, αναφέρουν οι δύο ηγέτες, τα «μάτια» της Ευρώπης θα είναι και πάλι στραμμένα στην Αθήνα για την ψηφοφορία του εκτελεστικού νόμου. Μια δεύτερη θετική ψήφος θα σήμαινε το ξεκλείδωμα της 5ης δόσης και την επιτάχυνση των συνομιλιών για ένα δεύτερο πακέτο που θα βοηθήσει τη χώρα να προχωρήσει και να αποκατασταθεί η ελπίδα των Ελλήνων πολιτών.
Η Άνγκελα Μέρκελ από την πλευρά της χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ένα πραγματικά καλό νέο.
Ευτυχής και ανακουφισμένος δηλώνει ο Ζ.Κ. Γιούνκερ
Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ χαιρέτισε την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και κάλεσε εκ νέου την αντιπολίτευση να στηρίξει το νέο πακέτο μέτρων.
«Είμαι ευτυχής και ανακουφισμένος από το γεγονός ότι η Βουλή ακολούθησε την κυβέρνηση και υπερψήφισε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Ο δρόμος για την παροχή της 5ης δόσης των δανείων της ευρωζώνης και του ΔΝΤ είναι πλέον ανοικτός» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup.



ΠΗΓΗ:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News