Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Σαν σήμερα “έφυγε” ο Ανδρέας

Το πολιτικό σύστημα αμφισβητείται όσο ποτέ άλλοτε. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι λεγόμενοι “ηγέτες” έχουν εκλείψει στις μέρες μας.

15 χρόνια πριν, 23 Ιουνίου του '96 πολλοί λένε ότι έφυγε ένας μεγάλος ηγέτης, ένας άνθρωπος από αυτούς που σήμερα λείπουν.


Το μπαλκόνι του άνηκε

Ήταν ο άνθρωπος που αρχικά απαρνήθηκε το πολιτικό τζάκι που έχτισε ο πατέρας του για να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα. Αργότερα δέχθηκε όμως την πρόσκληση του Κωνσταντίνου Καραμανλή να έρθει στην Ελλάδα. Ήρθε και από την κατηγορία της χούντας “επί εσχάτη προδοσία” κέρδισε την απόλυτη αγάπη του λαού που του χάρισε το 48% στις εκλογές του '81.


Είπε πως “η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”, ήθελε “το λαό στην εξουσία” σχεδίασε “την αναδιανομή του πλούτου”...
Πολλοί τον είπαν “ηγέτη”, πολλοί τον είπαν “λαοπλάνο”
Οι δύο πρώτες γενιές
Όπως και να 'χει υπήρξε ο μόνος πολιτικός “χωρίς επίθετο” ήταν για 'κείνους που τον πίστεψαν ο Ανδρέας.
Λίγο πριν τη μάχη στο Χέρφιλντ


Πολλοί μίλησαν για πάθη, σίγουρα είχε πάθος με τη φωτογραφία


---
Πηγή: newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News