Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Σε λίγο στο δικαστήριο ο μακελάρης της Νορβηγίας – Ήθελε ανοιχτή ακρόαση για να μιλήσει στο λαό της χώρας

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εκατοντάδες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο στο δικαστήριο του Όσλο όπου περίπου στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) θα μεταφερθεί ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο άνθρωπος που την περασμένη Παρασκευή αιματοκύλισε τη Νορβηγία.

Ο 32χρονος δράστης προσπάθησε να θέσει τους όρους του πριν παρουσιαστεί στο δικαστήριο: ήθελε ανοιχτή ακρόαση και να φοράει στολή. Ήθελε –όπως μετέφερε μέσω του δικηγόρου του- να πει στον νορβηγικό λαό γιατί θέρισε 93 ζωές. Το δικαστήριο δεν δέχτηκε, η ακρόαση θα είναι κλειστή για το κοινό και τους δημοσιογράφους.


Ο Έλληνας «ναΐτης»
Στο μανιφέστο των 1.500 σελίδων που ανέβασε στο δικαστήριο ο Μπρέιβικ υπάρχει αναφορά στην ιστορία της Ελλάδας, στον Θουκυδίδη, στη συνεισφορά του ελληνικού πολιτισμού στον ευρωπαϊκό, ενώ χαρακτηρίζει τη Μικρασιατική Καταστροφή «γενοκτονία των Ελλήνων».

                  Οι φρουροί του δικαστηρίου, αποτίουν το δικό τους φόρο τιμής

Σύμφωνα μάλιστα με τον Νορβηγό μακελάρη ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη του νέου Τάγματος των Ναΐτών Ιπποτών είναι και ένας Έλληνας. Το νέο Τάγμα των Ναΐτών φέρεται να ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2002. Άλλα ιδρυτικά μέλη είναι εκτός από τον Μπρέιβικ και τον Έλληνα, δυο Βρετανοί, ένας Γάλλος, ένας Γερμανός, ένας Ολλανδός, ένας Ρώσος, ένας Σέρβος.


Σσσσς... η Νορβηγία πενθεί
Δε μπορούν να καταλάβουν το γιατί, δε μπορούν να συνέλθουν από την οδύνη. Οι Νορβηγοί δεν έχουν συνέλθει από το σοκ των αιματηρών επιθέσεων. Παντού λουλούδια, κεριά, μηνύματα σε εκείνους που έφυγαν, δάκρυα, πόνος, οδύνη.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 12:00 τοπική ώρα (13:00 Ελλάδας), όλη η ώρα σίγησε, τα πάντα σταμάτησαν για ένα λεπτό, στη μνήμη των 93 θυμάτων. Μαζί με τον απλό κόσμο, η βασιλική οικογένεια, ο πρωθυπουργός, μέλη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.


Από το χρηματιστήριο του Όλσο ως τα αεροδρόμια και τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, ολόκληρη η χώρα σταμάτησε κάθε δραστηριότητα


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News