Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Τα θύματα του εκβιασμού

Πύρρειo νίκη πέτυχε ο κύριος Παπανδρέου. Μόνον. Μόνο που τις συνέπειες αυτής της ¨επιτυχίας¨ του, θα πληρώσουν πρωτίστως η χώρα και ο λαός μας.Με το εκφοβιστικό και εκβιαστικό δίλλημα «ή ψηφίζουμε το μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπούμε», κατάφερε να σύρει την κομματική γραμμή το σύνολο σχεδόν των βουλευτών του.

Το ¨μεσοπρόθεσμο¨ πέρασε με μια ισχνή πλειοψηφία που, όπως δείχνουν καθημερινά οι δημοσκοπήσεις, είναι σε αναντιστοιχία με την εμπιστοσύνη της Κοινής Γνώμης προς την Κυβέρνηση. Και βέβαια, είναι σε απόλυτη αντίθεση με το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του λαού που, έχοντας ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της φτώχειας, είναι με το ένα πόδι στο κατώφλι της απόλυτης ανέχειας.
Δυστυχώς, δεν έγινε μάθημα η τραγική αποτυχία του αρχικού μνημονίου. Στους περίπου δεκατέσσερις μήνες εφαρμογής του, καταβαράθρωσαν την αγορά, πολλαπλασίασαν τα λουκέτα στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έστειλαν στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Και εντέλει κατόρθωσαν – διότι περί κατορθώματος πρόκειται – αντί να περιορίσουν, να αυξήσουν τη φοροδιαφυγή και να μειώσουν αντί να αυξήσουν τα φορολογικά έσοδα.
Το ¨μεσοπρόθεσμο¨ θα μας οδηγήσει σε βαθύτερη και πιο παρατεταμένη ύφεση. Διότι αγνοεί παντελώς οποιοδήποτε αναπτυξιακό κίνητρο και τα άδικα μέτρα που προβλέπει, πέραν από το ότι θα αποδειχτούν επίσης ατελέσφορα.
Και ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο; Η Κυβέρνηση έχει και πάλι τα εύκολα θύματα. Εχει τον… μεγαλοσυνταξιούχο των 1.400 ευρώ, έχει την… τεράστια επικουρική σύνταξη των 300 ευρώ και πάνω. Εχει τα αυτοκινητάκια δεκαετίας για να τους επιβάλλει αυξημένα τέλη. Εχει την έκτακτη εισφορά για τα μεγαλοεισοδήματα πάνω από… οχτώ χιλιάρικα το χρόνο. Εχει να πάει τον ΦΠΑ στο χώρο εστίασης από το 13% στο 23%, για να κόψουν και το ταβερνάκι που κάποιες οικογένειες πήγαιναν μια φορά στο εξάμηνο, να βάλουν λουκέτο σε χιλιάδες τέτοια μαγαζάκια, να στείλουν στην ανεργία, κάποιες ακόμη χιλιάδες ανθρώπους.
«Λεφτά υπάρχουν», διαβεβαίωνε προεκλογικά ο κύριος Παπανδρέου. Απλώς δεν φρόντισε να διευκρινίσει, ότι εννοούσε τον ιδρώτα και το ψωμί του μικροσυνταξιούχου, του χαμηλόμισθού και του μικρομεσαίου επαγγελματία με τα οποία θα… έβγαζε τη χώρα από την κρίση.

Του Βουλευτή Πέλλας Γιώργου Καρασμάνη,

Κοσμήτορα της Βουλής,

7 σχόλια:

  1. ΚΎΡΙΕ ΚΟΣΜΉΤΟΡΑ,ΠΌΣΑ ΆΡΘΡΑ ΨΉΦΙΣΕ ΤΟ ΚΌΜΜΑ ΣΑΣ ΠΈΡΙΣΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΌΝΙΟ;;;;4 ΆΡΘΡΑ...ΓΙΑΤΊ;ΓΙΑΤΊ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΉ Η ΝΔ ΖΗΤΟΎΣΕ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΊΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΏΣΟΥΝ ΔΑΝΕΙΚΆ; ΠΌΣΑ ΆΡΘΡΑ ΨΉΦΙΣΕ Η ΝΔ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΌΘΕΣΜΟ ΠΡΙΝ ΔΎΟ ΕΒΔΟΜΆΔΕΣ;ΑΠΟ ΤΑ 49 ΆΡΘΡΑ ΨΉΦΙΣΕ ΤΑ 22...ΚΎΡΙΕ ΚΟΣΜΉΤΟΡΑ ΜΉΠΩΣ ΜΑΣ ΚΆΝΕΤΕ ΠΛΆΚΑ; ΕΠΊ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΩΣ ΣΑΣ ΜΉΠΩΣ ΤΟ ΦΠΑ ΑΥΞΉΘΗΚΕ 2 ΦΟΡΈΣ;ΕΠΊ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΩΣ ΣΑΣ ΜΉΠΩΣ ΑΥΞΉΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΈΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΊΑΣ;ΚΎΡΙΕ ΚΟΣΜΉΤΟΡΑ ΜΉΠΩΣ ΤΟ ΧΡΈΟΣ ΠΟΥ ΕΊΧΕ Η ΧΏΡΑ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΤΕ ΉΤΑΝ 180ΔΙΣ ΚΑΙ ΕΣΕΊΣ ΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΆΤΕ ΣΤΑ 360ΔΙΣ ΜΈΣΑ ΣΕ ΠΕΝΤΈΜΙΣΙ ΧΡΌΝΙΑ;
    ΚΎΡΙΕ ΚΟΣΜΉΤΟΡΑ ΌΤΑΝ ΘΑ ΓΡΆΦΕΤΕ ΚΆΤΙ ΝΑ ΕΊΣΑΣΤΕ ΛΊΓΟ ΣΗΝ ΔΙΑΒΑΣΜΈΝΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό 5.08.
    Αλλά τι να καταλάβει ο συγκεκριμένος.Η εφημερίδα αγροτικα τον είχε αφιέρωμα και τον είχαν σαν αποτυχημένο πολιτικό.τι να μας πει τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλαράκι και υποστηρικτή του ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, αν η Ελλάδα είχε 300 βουλευτές σαν τον ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ τότε θα ήμασταν ΕΛΒΕΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανώς διαβάζεις ανάποδα την εφημερίδα, φίλε 1:21μ.μ.
    Είμαι αναγνώστης αυτής της εφημερίδας, το έχω διαβάσει και εγώ. Τι λέει λοιπόν: παραδέχεται ότι είναι καλός βουλευτής για το νομό του.
    Περίμενε όμως και στους 5 μήνες που είναι γραμματέας, πολύ περισσότερα.
    Διάβασε όμως και το βιογραφικό αυτού του δημοσιογράφου. Εγώ το διάβασα. Είναι δημοσιογράφος του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα επί πληρωμή.
    Ε! τι περιμένεις να γράψει για τον Καρασμάνη; Δεν βλέπεις που κάθε μέρα τους φέρνει στη βουλή και τους σφυροκοπά; Τους έχει αλλάξει τα φώτα.
    Έλεος, γιατί τόσο χολή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πω πω πω...μα τόσο ΚΟΜΜΑΤΌΣΚΥΛΑ; μπράβο σας ρε μάγκες.εσείς δηλαδή για ποιανού γραφείο δουλεύεται; ΚΟΜΜΑΤΌΣΚΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγώ δεν δουλεύω για κανένα γραφείο, αλλά πρέπει να παραδεχτείς ότι ο μόνος βουλευτής που αξίζει να μας εκπροσωπεί είναι Ο Καρασμάνης.
    Ολα τα άλλα είναι απλώς για να λέμε κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News